Disisleri Bakanligindan Irak'a Taziye Mesaji

Disisleri Bakanligi, Irak’in Dohuk vilayetinde gerçeklestirilen saldiridan dolayi duydugu üzüntüyü belirten taziye mesaji yayinladi. Bakanliktan yapilan açiklamada, "Irak hükümeti yetkililerini hain terör örgütünün söylem ve propagandasinin etkisi altinda açiklamalar yapmamaya, bu elim hadisenin gerçek faillerinin açiga çikarilmasi için is birligi yapmaya davet ediyoruz" denildi.

Disisleri Bakanligindan Irak'a Taziye Mesaji


Disisleri Bakanligindan yapilan yazili açiklamada, “Irak’in Dohuk vilayetinin Zaho ilçesinde bir dere kenarina bugün (20 Temmuz) gerçeklestirilen saldirida, ilk belirlemelere göre 8 kisinin hayatini kaybettigi; 23 kisinin ise yaralandigi büyük üzüntüyle ögrenilmistir. Bu elim hadisede hayatini kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyor; yakinlari basta olmak üzere dost ve kardes Irak halkina ve Hükümetine taziyelerimizi iletiyor, yaralilara acil sifalar diliyoruz” denildi.

Açiklamada, “Türkiye sivilleri hedef alan her türlü saldirinin karsisindadir. Türkiye terörle mücadelesini uluslararasi hukuka uygun sekilde, sivillerin, sivil altyapinin, tarihi ve kültürel varliklar ile tabiatin korunmasina azami hassasiyet göstererek yürütmektedir. Masum insanlari hedef alan ve terör örgütü kaynakli oldugu degerlendirilen bu gibi saldirilarla ülkemizin terörle mücadeledeki hakli ve kararli tutumunun hedef alindigi kiymetlendirilmektedir. Türkiye gerçegin açiga çikmasi noktasinda her türlü adimi atmaya hazirdir. Irak hükümeti yetkililerini hain terör örgütünün söylem ve propagandasinin etkisi altinda açiklamalar yapmamaya, bu elim hadisenin gerçek faillerinin açiga çikarilmasi için is birligi yapmaya davet ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA