Sinop'ta Korona Virüs Hatirlatma Dozuna Yogun Ilgi

Saglik Bakanligi korona virüsün(Covid-19) yeniden yayginlasmaya basladigini duyurmasi üzerine hatirlatma dozunu olmak için Sinop’ta özellikle 50 yas üzeri ve kronik hastaligi olan vatandaslar hastanelere akin ediyor.

Sinop'ta Korona Virüs Hatirlatma Dozuna Yogun Ilgi
Saglik Bakanligi’nin son doz asisini en az 6 ay önce olmus ve bu süreçte hastalik geçirmemis vatandaslar için hatirlatma dozu asisini olmalari çagrisi oldukça dikkate aliniyor. Sinop Atatürk Devlet Hastanesi’ne hatirlatma dozu asilarini olmak için gelen vatandaslar uzun kuyruk olusturdu.

Sinop’ta hatirlatma dozu asisini olmaya gelen Hikmet Erol, vatandaslarin kesinlikle asisini olmalari gerektiginin altini çizerek, “Kesinlikle asi olmalari gerekiyor. Benim oglum, gelinim ve kizim karantinada, bu güne kadar hiç asi olmamislar. Çok üzgünüm o konuda, gelinim biraz agir geçiriyor, digerlerinde pek agir degil. Asinin etkisi var, tartismasiz” dedi.

Sinop Il Saglik Müdür Vekili Uzm. Dr. Yalçin Atli, Sinop’un bayram sürecinde özellikle tatil bölgesi olmasindan dolayi ciddi yogunluk yasadigini, Saglik Bakanligi’nin yasanan artislardan ötürü bayram ve sonrasinda yeniden asilamanin baslatildigini söyledi.

Atli, “Halkimiza bu konuda özellikle 6 ay önce son asisini olmus vatandaslarimizin hatirlatma dozlarini yapmasi konusunda hassasiyet göstermelerini rica ettik. Bayram süresince hem tatilcilerimiz hem buradaki vatandaslarimizin asi konusunda teveccühleri oldukça iyiydi. Hastanelerimize randevu alarak basvurarak asilarini yaptirdilar. Bunun sürmesini istiyoruz, özellikle 50 yas üzeri ve kronik hastaligi olanlarin daha hassas davranmasini istiyoruz çünkü bu hastalik bu kisilerin hastanelere, servislere ve yogun bakimlara düsmesine sebep olabiliyor” diye konustu.



Virüsün etkisi eskiye göre azaldi

Korona virüsün varyantlarinin ortaya çikmasiyla bazi belirtilerinin de degistigini ve eskiye göre zayifladigini vurgulayan Uzm. Dr. Atli, “Su anda bogaz agrisi belirtileri ön planda. Ates hastalarda yükselebiliyor, gribal semptom tarzinda hissediliyor. Virüsün yayilim hizi biraz yüksek fakat etkilemesi, hastaneye yatisi, bedeni etkileyip yataga düsürmesi konusunda gücünü kaybetti. Ama yine de yasli hastalarimiz özellikle dikkat etmeleri gerekiyor” seklinde konustu.

Kaynak: İHA