Sanliurfa'da 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü

Sanliurfa’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayisiyla düzenlenen etkinliklere vatandaslar yogun ilgi gösterdi.

Sanliurfa'da 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü
Sanliurfa’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü düzenlenen çesitli etkinliklerle kutlandi. 15 Temmuz 2016 gecesi sehit olan Sanliurfalilarin mezarini ziyaretle baslaya kutlamalar, Cuma namazi sonrasi mevlit okunmasiyla devam etti. Sehit ailelerinin ziyaretinin ardindan aksam saatlerinde kortej yürüyüsü gerçeklestirildi.

Abide kavsaginda bir ayara gelen protokol ve vatandaslar, programin düzenlenecegi Rabia Meydanina kadar yürüdü. Yürüyüse vatandaslar bayrak sallayarak eslik ederken kortejin önünde ise sehitlerin fotograflarinin yer aldigi pankart açildi. Dev Türk Bayraginin da açildigi yürüyüs Rabia Meydanindaki saygi durusu ve Istiklal Marsinin okunmasiyla son buldu. Rabia Meydanindaki programda ise aksam namazinin ardindan toplu namaz kilindi. Namazin ardindan dev ekranda gösterilen 15 Temmuz gecesi sehit olan Sanliurfali 5 kahramanin hayatin yer aldigi slayt gösterisi herkesi duygulandirdi. Darbe belgeselinin de gösterildigi programda Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in 15 Temmuz ile ilgili videolu mesaji dev ekranda izletildi.

Programda konusan Sanliurfa Valisi Salih Ayhan, bir daha böyle günlerin yasanmamasi temennisinde bulunarak basta Sanliurfali 5 sehit olmak üzere o gece gögsünü siper eden tüm sehitlere minnet duyduklarini ve rahmetle andiklarini dile getirdi. Gazileri de unutmayan Vali Ayhan, programa katilan herkese tesekkür etti.

Programa Sanliurfa Valisi Salih Ayhan, Büyüksehir Belediye Baskani Vekili Ahmet Kaytan, 20’nci Zirhli Tugay Komutani Tuggeneral Oktay Agbuga, Emniyet Müdürü Selçuk Dogus, kaymakamlar, ilçe belediye baskanlari ile vekilleri, sivil toplum kurulusu temsilcileri, gaziler ve vatandaslar katildi.

Program tüm camiler ile alanda selalarin okunmasinin ardindan son buldu.
Kaynak: İHA