Kocaeli'de 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Programina Binlerce Kisi Katildi

Kocaeli’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinligi’nde, 251 demokrasi sehidi basta olmak üzere tüm sehitler anildi. Programda konusan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, “Asker kilikli hainler Türk Silahli Kuvvetlerimizin de itibarina kast etmistir” dedi.

Kocaeli'de 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Programina Binlerce Kisi Katildi
Bu yil 6.’si düzenlenen, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinligi, Izmit Milli Irade Meydani’nda gerçeklestirildi.

Yogun ilgi gösterilen Programa Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Deniz Hava Komutani Tugamiral Alper Yeniel, Donanma Komutanligi Kurmay Baskani Tugamiral Ismail Güldogan, Deniz Alti Filosu Komutani Tugamiral Hasan Çankaya, Deniz Kuvvetleri Komutanligi Harekat Baskani ve Tatbikat Direktörü Tugamiral Yusuf Akyüz, Bassavci Vekili Mehmet Yilmaz, Il Emniyet Müdürü Veysel Tipioglu, Il Jandarma Komutani Yavuz Selim Kapanci, Izmit Kaymakami Yusuf Ziya Çelikkaya, milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri, gaziler, sehit aileleri ve vatandaslar katildi.

Programda konusan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, “Üniformalarini giyen ve alçakça bu millete ihanet eden, asker kilikli hainler, Türk Silahli Kuvvetlerimizin de itibarina kast etmistir. Biz ordusu olan bir millet degil, milleti ordu olan bir milletiz” diye konustu.

Hain darbe girisimi ve isgal tesebbüsünü nefretle kinadigini, hafizlarda her zaman diri tutulmasi gerektigini vurgulayan Yavuz, “Bize yapilan yanlislari bireysel olarak affedebiliriz ama istiklalimize, istikbalimize yapilan hainlikleri affet mümkün degildir. Bunlarla is birligi yapmak, bunlari mesrulastirmak, 251 sehidimize, 3000’e yakin gazimize, milletimize ve devletimize ihanettir.” seklinde konustu.

Konusmalarin tamamlanmasinin ardindan sehitler için Kuran-i Kerim okundu ve dualar edildi. Ardindan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Özel Milli Sporcu, Türkiye Atletizm Rekortmeni Anil Demir ve Karate Olimpiyat 2.’ncisi Eray Samdan’dan sancagi teslim aldi.
Kaynak: İHA