CHP'li Eski Belediye Baskani 15 Temmuz Paylasimi Nedeni Ile Gözaltina Alindi

Balikesir’in Erdek ilçesi eski belediye baskanlarindan CHP’li Hüseyin Sari, sosyal medya hesabinda yaptigi paylasim nedeni ile gözaltina alindi.

CHP'li Eski Belediye Baskani 15 Temmuz Paylasimi Nedeni Ile Gözaltina Alindi
Eski belediye baskani Hüseyin Sari, 15 Temmuz paylasimi dolayisi ile gözaltina alindi. CHP’li Sari’nin sosyal medya hesabindan yaptigi 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü sebebi ile görsel ve yazili paylasimi nedeni ile ikamet ettigi evinden Erdek polis ekipleri tarafindan gözaltina alindigi ögrenilirken, Içisleri Bakani Süleyman Soylu da sosyal medyadan yaptigi paylasim ile olay hakkinda bilgi verdi. Bakan Soylu, iletisinde, "15 Temmuz ihanetine direnen vatandaslarimizi ve sehitlerimizi asagilayan H.S. isimli sahis, Balikesir polisimiz tarafindan gözaltina alindi. Halki kin ve düsmanliga tahrik, suç ve suçluyu övme, terör örgütü propagandasi yapma suçlardan hakkinda yasal islem baslatildi" seklinde bilgi verdi.

Edinilen bilgiye göre Hüseyin Sari’ya daha önce de Cumhurbaskanina hakaretten islem yapilirken, ihalede usulsüzlük sebebi ile Erdek Belediye Baskanligi görevinden alinmisti.
Kaynak: İHA