Terör Yakip Yikmisti, 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri Orada Kutlandi

Diyarbakir’da 15 Temmuz Milli Birlik ve Beraberlik Günü 6. yil dönümü nedeniyle Sur ilçesi terörün yakip yiktigi Kursunlu Cami olarak bilinen Fatih Pasa Cami önündeki Kursunlu Meydani’nda etkinlik düzenlendi.

Terör Yakip Yikmisti, 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri Orada Kutlandi
15 Temmuz hain darbe girisiminin yil dönümü etkinlikleri, Sur ilçesi terörün yiktigi 2019 yilinda da yeniden ibatede açilan Kursunlu Camii olarak bilinen Fatih Pasa Cami önündeki Kursunlu Meydani’nda düzenlendi.

Programa, Diyarbakir Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Ali Ihsan Su, Diyarbakir 7. Kolordu ve Garnizon Komutani Tüm General Yilmaz Yildirim, AK Parti Il Baskani Muhammet Serif Aydin, Il Emniyet Müdürü Dr. Hüseyin Askin, Il Jandarma Komutani Tuggeneral Gökhan Çiloglu, AK Parti Milletvekilleri Mehmet Mehdi Eker, Ebubekir Bal, Sur, Yenisehir, Baglar ve Kayapinar ilçe kaymakamlari ve belediye baskan vekilleri, Baglar Belediye Baskani Hüseyin Beyoglu, kamu kurum müdürleri ve vatandaslar katildi.

15 Temmuz Milli Birlik ve Beraberlik Günü çerçevesinde Keçi Burcu önünde resim sergisi açilmasiyla baslanan etkinlik daha sonra yürüyüs ile devam etti. Yapilan yürüyüs Sur ilçesi Kursunlu Meydaninda sona ererken, burada yapilan ve binlerce vatandasin katildigi etkinlikte okunan Kur’an-i Kerim’in ardindan Cumhurbaskani Recep Recep Tayyip Erdogan’in günün anlam ve önemiyle ilgili yaptigi konusma canli olarak alandaki vatandaslara verildi.

Açiklamalarda bulunan Vali Ali Ihsan Su, o gece meydanlarda olan vatandaslara tesekkür ve sükranlarini sundugunu aktardi. Vali Su, "15 Temmuz gecesi ülkemizin gelismesini, kalkinmasini hazmedemeyen küresel bir güç olmasini istemeyen düsmanlar FETÖ terör örgütünü kullanarak ülkemizin gelecegini iskal etmek vatanimizi bölmek ve parçalamak üzere darbe tesebbüsünde bulundular. Ama yüce milletimiz cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in liderliginde meydanlara inerek tanklara, uçaklara, bombalara kendilerini siper ettiler. O hain darbe girisimini bertaraf etti. bu yüce milletimizin azminin ve kararliginin zaferi. Tarih boyunca yüce milletimiz hiçbir zaman bagimsizlik ve özgürlügünden taviz vermemistir. Basta cumhurbaskanimiz olmak üzere o gece meydanlari dolduran tüm milletimiz sag olsunlar” dedi.

Kaynak: İHA