Çaycuma' Da '15 Temmuz' Yürüyüsü Gerçeklesti

Zonguldak’in Çaycuma ilçesinde “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Beraberlik Günü’” etkinligi yürüyüsü düzenlendi.

Çaycuma' Da '15 Temmuz' Yürüyüsü Gerçeklesti


Ilçenin Nihat Kantarci Caddesi üzerinde bulunan Seka Sinemasi önünde toplanilarak marslar esliginde Demokrasi ve Birlik yürüyüsü baslatilarak Cumhuriyet Meydani’na kadar devam etti. Programda ilk olarak Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in canli olarak yayinlanan ulusa seslenis konusmasi izlendi. Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin ardindan program din görevlileri sala okudu.

Çaycuma Kaymakami Muharrem Cosgun, “Cumhurbaskanimizin çagrisiyla meydanlara çikan, gögsünü mermilere ve tanklara siper eden, evinde bu vatan için dua eden herkes bu milletin kahramanidir" dedi.



Kaymakam Cosgun sözlerine söyle devam etti; “15 Temmuz 2016 tarihinde, büyük Türk milletine bagimsizligimiza, büyük Türkiye idealimize, mazlum milletlerin sesi ve hamisi olma irademize, demokrasimize yönelik Fetullahçi Terör örgütü tarafindan bir darbe girisimi adi altinda isgal girisimi oldu. Milletimiz sokaklara inerek, havalimanlarini doldurarak, namlularin, tanklarin, helikopterlerin, uçaklarin karsisina dikilerek bu hain ve kanli girisimi akamete ugratmistir. Ne mutlu ki milletimiz o hain darbe girisimini bosa çikardigi gibi kiyamete kadar unutulmayacak birde demokrasi destani yazdi. Bu destani hakki ile yasatmak, sonraki kusaklara aktarmak en büyük görevlerimizden birisidir. Iste bizler bu gece, o hain girdimin seneyi devriyesinde, ay yildizli bayraklarimizla ve her görüsten insanimizla birlik ve beraberlik ruhu içinde meydanlari doldurarak darbenin arkasindaki hain odaklara en anlamli cevabi bir kez daha vermis oluyoruz. Yitirdigimiz 252 sehidimize ve 2194 gazimize dualarla, en güzel cümlelerle minnetimizi ifade ediyoruz. Süphesiz ki milletimizin cesareti ve kendi iradesine sahip çikma kararliligi her türlü takdirin üzerindedir. Bu duygu ve düsüncelerle bu topraklari bize vatan yapan tüm sehitlerimize, 15 Temmuz sehitlerimize ve aramizdan ayrilan gazilerimize Allah’tan rahmet, hayatta olanlara saglik, sihhat diliyor, bu meydani doldurdugunuz için sizlere sükranlarimi sunuyorum.”

Programda Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in yapacagi halka hitabi ise canli olarak dev ekranda verildi.

Yarismada ödül kazanan ögrencilere hediye takdimi yapildiktan sonra Çaycuma Müftülügü Tasavvuf Musikisi Korosu tarafindan ilahiler okundu. Program, 00.13’te sala okunmasinin ardindan sona erecek.
Kaynak: İHA