Sehit Aileleri Ve Gaziler Onuruna Yemek Programi Düzenlendi

Erzincan’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri çerçevesinde sehit aileleri ve gaziler onuruna yemek programi düzenlendi.

Sehit Aileleri Ve Gaziler Onuruna Yemek Programi Düzenlendi
Düzenlenen programa Vali Mehmet Makas, Erzincan Belediye Baskani Bekir Aksun, 3’üncü Ordu Komutani Korgeneral Yavuz Türkgenci, 3’üncü Ordu Kurmay Baskani ve Garnizon Komutani Tümgeneral Davut Ala, kurum amirleri, Erzincan Il Jandarma Komutani Kidemli Albay Hüsamettin Erol, Erzincan Il Emniyet Müdürü Kenan Kurt, Erzincan Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürü Murat Sulu, Erzincan Sehit Aileleri Dernegi Baskani Abdulkadir Zengin, Erzincan Muharip Gaziler Dernegi Baskani Sabri Tas, sehit aileleri, gaziler ve gazi yakinlari katildi.

Kur’an-i Kerim tilaveti ile baslayan programda yapilan konusmalarda birlik ve beraberlik mesajlari verilerek, sehitlere Allah’tan rahmet, gazilere saglikli uzun ömürler dilendi.

Programda son olarak konusan Vali Mehmet Makas, "15 Temmuz darbe girisimi; bu milletin bagimsizligina, birligine, bayragina yapilmis, dis güçlerin destekledigi bir darbe girisimiydi. Bu hain girisime; askeriyle, polisiyle, sivil halkiyla 7’den 77’ye bu vatanin evlatlari karsi koymustur. 15 Temmuz karanlik gecesinin sabahinda 251 vatan evladimiz sehit olmustur. Bu sehitlerimizden 4’ü Erzincanli kahramanlarimizdir. Vatanimiz, milletimiz, bayragimiz, birligimiz ve beraberligimiz için Ergenekon’dan günümüze kadar sehadet serbeti içmis tüm sehitlerimize Allah rahmet eylesin, sefaatlerine bizleri nail etsin. Sehitlerimizin Aileleri bizlere emanettir. Gazilerimiz bizim onurumuzdur, Allah hayirli uzun ömürler versin hepsine. Allah bir daha bizlere böyle ihanetler yasatmasin." dedi.

Düzenlenen programda sehit yakinlari ve gaziler ile ayni masayi paylasan protokol mensuplari, salonda bulunan masalari da tek tek gezerek, sehit aileleri ve gazilerle görüstüler.
Kaynak: İHA