AK Parti Istanbul Il Baskani Kabaktepe Açiklamasi 'Burada Yer Almak Demek Türk Demokrasisine Sahip Çikmak Demektir'

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in katilimiyla Saraçhane Parki’nda düzenlenecek olan 15 Temmuz Destanini Anma Programina iliskin AK Parti Istanbul Il Baskani Osman Nuri Kabaktepe ve Fatih Belediye Baskani M. Ergün Turan açiklama gerçeklestirdi. Il Baskani Osman Nuri Kabaktepe, "Burada yer almak demek Türk demokrasisine sahip çikmak demektir" dedi.

AK Parti Istanbul Il Baskani Kabaktepe Açiklamasi 'Burada Yer Almak Demek Türk Demokrasisine Sahip Çikmak Demektir'
15 Temmuz Darbe Girisiminin 6. yil dönümü ile ilgili yapilacak olan program kapsaminda Saraçhane Parki’nda AK Parti Istanbul Il Baskani Osman Nuri Kabaktepe ve Fatih Belediye Baskani M. Ergün Turan açiklamalarda bulundu.

"FETÖ elebasinin organize ettirdigi bu yapi"

AK Parti Istanbul Il Baskani Osman Nuri Kabaktepe 15 Temmuz’un önemine dikkat çekerek, “Bu anlamda 15 Temmuz’un hem anilmasi, hem anlamlandirilmasi. Bizim millet olarak kimligimizin, karakterimizin olusmasinda ve gelecegimizin kurulmasinda nereye oturduguna dair bu ve benzeri programlarin yapilmasi çok önemli. Hep beraber 15 Temmuz’da ne oldugunu gördük, birlikte yasadik. Hakikaten FETÖ terör örgütünün, FETÖ elebasinin organize ettirdigi bu yapi. Milletin kendi içerisine nasil bir ur gibi odaklandigini, tabiri caizse bir kuluçka gibi kendi zamanlarini bekleyerek, hakikaten milletimize, demokrasimize, siyasetimize, meclisimize, milli irademize karsi bir girisimini kanli bir sekilde 251 insanimizi sehit ederek. Binlerce insanimizi da gazi edecek bir darbe girisimi ile sonuçlandi maalesef” dedi.



"Burada yer almak demek Türk demokrasisine sahip çikmak demektir"

Saraçhane Parki’nda demokrasiye sahip çikilacagini söyleyen Istanbul Il Baskani Osman Nuri Kabaktepe, “Burada yer almak demek Türk demokrasisine sahip çikmak demektir. Burada yer almak demek Kürdü, Laz’i, Çerkez’i, Arap’i, Gürcü’sü ile Türkiye’de yasayan tüm vatandaslarimizin milli iradeye olan saygisini temsil etmek demektir. Biz sunu biliyoruz. Burada olmak demek, bu milletin gelecegini bu milletin kendisinden baska hiçbir iradenin karar veremeyecegine dair hiçbir siyasi parti ayrimi gözetmeksizin tüm halkimizin 15 Temmuz’daki haykirisini yeniden temsil etmek demektir” seklinde konustu.



"Direnisin sembol mekânlarindan birisi oldu"

Parkin 15 Temmuz’u direnis sembollerinden oldugunu söyleyen Fatih Belediye Baskani M. Ergün Turan, “Burasi 15 Temmuz aksami sehitlerimizin ve gazilerimizin kanlari ile sulanmis bir meydan. 15 Temmuz’un sonrasinda da bütün süreç boyunca bu meydan direnisin sembol mekânlarindan birisi oldu. Bizde 4 yildir bu meydan da Fatih Belediyesi olarak Saraçhane’deki direnis unutulmasin diye anmalarimizi bu meydanda yapiyorduk. Bu sene anmalarimizi Cumhurbaskanimizin tesrifleri ile 15 Temmuz direnisinin sembolü Saraçhane Meydaninda olacak” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA