(Özel) Istanbul Metrosunda Irkçi Saldiriya Ugrayan Senegalli Aile IHA'ya Konustu

Haliç metrosunda bir sahis tarafindan irkçi söylemlere maruz kalarak sözlü saldiriya ugrayan ve Içisleri Bakani Süleyman Soylu’nun da ziyaret ettigi Senegalli aile Ihlas Haber Ajansi’na konustu. Polis tarafindan yakalanarak adli makamlarca tutuklanan sahsin yasattigi olayla ilgili konusan Baye Daouda Diagne, “Süleyman Soylu yanimiza kadar geldi. Bizi ziyaret etti ve ben mutlu oldum. Ülke zaten bizim ülkemiz, bizim ekmegimiz burada, her seyimiz burada” dedi.

(Özel) Istanbul Metrosunda Irkçi Saldiriya Ugrayan Senegalli Aile IHA'ya Konustu
Fatih Haliç metrosunda geçtigimiz günlerde yasanan olayda esi ve 2 kiz çocuguyla yolculuk eden Senegal uyruklu Baye Daouda Diagne (51), O.O.K. tarafindan irkçi söylemlere maruz kalip sözlü saldiriya ugramisti. Yasananlar ise metrodaki bir baska vatandaslar tarafindan cep telefonuyla kaydedilmisti.

Polis tarafindan yakalanan sahis tutuklandi

Sosyal medyada gündem olan olayla ilgili harekete geçen Fatih Ilçe Emniyet Müdürlügü Asayis Büro Amirligi ekipleri çalisma baslatmisti. Yapilan incelemeler sonucunda polis ekipleri, kimligimi tespit ettikleri sahsi kisa sürede yakalamisti. Gözaltina alinarak emniyete götürülen sahis, islemlerinin ardindan sevk edildigi adliyede çikartildigi mahkemece, “Halki kin ve düsmanliga tahrik etme”, “ayrimcilik” ve “tehdit” suçlarindan tutuklanarak cezaevine göndermisti.

Bakan Soylu Senegalli aileyi ziyaret etti

Olayin ardindan Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Senegalli Baye Daouda Diagne ve ailesini dün Kagithane Telsizler Mahallesi evinde ziyaret etti. Genç adam ziyaret nedeniyle mutluluk yasarken, Bakan Soylu ise adamin çocuklari olan Rukiye Diagne (5) ve Fatima Diagne’ye (3) hediyeler verdi. Ziyarette ise aileyle sohbet eden Bakan Soylu, birlik, beraberlik ve kardeslik vurgusu yapti. Sohbetin ardindan aileye sarilan Soylu evden ayrildi.

“Moralim çok bozuldu, bakan yanimiza kadar geldi, bizi ziyaret etti ve ben mutlu oldum”

Öte yandan ailesiyle birlikte saldiriya ugrayan Senegalli Baye Daouda Diagne, Ihlas Haber Ajansi’na konustu.

Diagne, “Metrodaydim, bir tane adam bizim yanimiza geldi. Bize küfür etti ve kötü laflar söyledi.

Bende rahat rahat oturuyordum. Vezneciler duragina kadar adam bana saldirdi. Sonra o metrodan indi, bende eve kadar geldim. Moralim çok bozuldu, sonra bakan Süleyman Soylu yanimiza kadar geldi. Bizi ziyaret etti ve ben mutlu oldum. Ülke zaten bizim ülkemiz, bizim ekmegimiz burada, her seyimiz burada. Beni ziyaret etti, mutlu oldum. Zaten bizim yanimiza gelmesi yani o kadari bana yetti. Simdi ben yasadigim her seyi unuttum. Bakan, ’bu ülke bizim ülkemiz, bu cumhuriyet bizim cumhuriyetimiz’ dedi.

Fazla bir sey söylemeye gerek yok, çok mutlu oldum. Daha önce basima böyle bir sey gelmedi. Bunu bana yapan tutuklandi, cezaevinde. Olay esnasinda yanimda 2 kizim ve esim vardi. Ben pazarciyim, simdi burada parfüm falan satiyorum. 11 sene önce Türkiye’ye geldim. Ülkeden memnunum, burasi süper ve benim ülkem. Olaydan sonra herkes beni aradi. Bana ‘burasi senin ülken, devletin kötü bir sey yapma. Senin burada komsularin var’ gibi seyler söylediler. Ben kendimi çok mutlu hissediyorum. Insallah oturma iznimiz var, vatandaslik da alacagiz” dedi.

Kaynak: İHA