Kardesleri Ile Birlikte Çocuk Evlerine Yerlestirildi, Onlar Aile Hasreti Çekmesin Diye Kendilerine 'Koruyucu Aile' Oldu

Bingöl’de yasayan Ayse Tas, 2 kardesi, ablasi ve agabeyi ile birlikte yaklasik 12 sene önce çocuk evlerine yerlestirildi. Burada 10 yil kalan Tas, 2 yil önce bir kurumda ise girdi. Tas, kardeslerinin aile hasreti çekmemesi için koruyucu ailelik modelinden yararlanip onlara ’Koruyucu aile’ oldu.

Kardesleri Ile Birlikte Çocuk Evlerine Yerlestirildi, Onlar Aile Hasreti Çekmesin Diye Kendilerine 'Koruyucu Aile' Oldu
Bingöl’de yasayan Ayse Tas, 2 kardesi, ablasi ve agabeyi ile birlikte çesitli ailevi sorunlardan dolayi 2010 yilinda Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü bünyesindeki çocuk evlerine yerlestirildi. 2020 yilinda ise yerlesen Ayse Tas, kendisinden küçük iki kardesinin bakimini üstlenmek için harekete geçti. Kardeslerinin aile hasreti çekmesini istemeyen Tas, ’Koruyucu aile’ hizmetinden yararlanmak istedi. Yapilan degerlendirmeler sonucunda kardeslerini yanina alan Tas, simdi onlara hem ablalik hem de annelik yapmaya basladi.



’’Kardeslerime hem annelik hem de ablalik yapiyorum’’

Kardeslerinin her zaman yaninda oldugunu kaydeden Tas, onlarin aile ortaminda büyümesini istedigini söyledi.

Tas, “2010 yilinda, çesitli nedenlerden dolayi 5 kardes olarak çocuk evlerine yerlestirildik. Ben büyük abim ve ablam, 2 de benden küçük kardesim var. Ise yerlestirildigim gibi kardeslerimi yanima almak istedim. Çünkü o zamanlarda aile sikintisi çektigimiz için, kardeslerimin bu sikintiyi çekmesini istemedim. Hemen Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügüne basvurdum. Basvurum onaylandi, kardeslerime hem ablalik hem de annelik yapiyorum, maddi ve manevi sikintilarinda yanlarinda oluyorum. Onlarin güzel bir aile ortaminda büyümesi istiyorum ve elimden gelen her seyi yapiyorum” dedi.

Ayse Tas’in örnek bir abla oldugunu ifade eden Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü Koruyucu Aile Birim Sorumlusu Eyüp Çakar, kardeslerin mutlu oldugunu aktardi. Çakar, ’’Ayse kardesimiz kuruluslarimizda büyüdü ve yetisti. Aile hasretini en iyi bilenlerden birisi. Küçük kardesleri de kuruluslarda kalmaktaydi. Ayse, kardesleri fazla hasret çekmesin diye yanina aldi. Onlara ablalik ve annelik yapiyor. 6 aya yakindan koruyucu aile hizmeti devam etmekte. Hem çocuklar hem de Ayse gayet memnun. Güzel bir sekilde hayatlarina devam etmektedirler” diye konustu.

Kaynak: İHA