Çekya'da Gaz Sizintisi Açiklamasi 36 Kisi Hastaneye Kaldirildi

Çekya’nin Jablonec Nad Nisou sehrinde aksam saatlerinde yasanan gaz sizintisi nedeniyle solunum sorunlari yasayan 36 kisi hastaneye kaldirildi. Itfaiye ekipleri çevredeki evleri tahliye ederken sizan maddenin ögrenilebilmesi için kimyasal labaratuvar ekipleri olay yerine geldi.

Çekya'da Gaz Sizintisi Açiklamasi 36 Kisi Hastaneye Kaldirildi
Çekya’nin Liberec Bölgesine bagli Jablonec Nad Nisou sehrinde aksam saatlerinde bir toplu konutta meydana gelen gaz sizintisi nedeniyle 2’si polis 10’u itafiyeci olmak üzere toplam 36 kisi çevredeki hastanelere kaldirildi. Olay yerine Prag Askeri Hastanesi’nden tam donanimli bir helikopterin yani sira kimyasal labaratuvar ekipleri de geldi.

Olayla ilgili açiklama yapan Liberec acil yardim sözcüsü Michael Georgiev "Ekiplerimiz Jablonec Nad Nisou sehri Skelna caddesinde bulunan bir toplu konuttan gelen ihbar üzerine olay yerine geldi. Binadaki insanlari tahliye ettik. Olay yerinde tedavi ettigimiz insanlar oldu. Olaydan etkilenen 33 kisiyi çevredeki hastanelere gönderdik. Kimyasal ölçüm yapabilen mobil labaratuvarimiz olay yerine geldi. Sizan maddenin ne oldugunu arastiriyoruz.” dedi.

Polis ekipleri ise olay yerinin hala kapali oldugunu, tehlikeli maddenin ne oldugunun ögrenilip sizinti giderilene kadar da açilmayacagini belirterek, 2’si polis, 10’u itfaiyeci toplam 36 kisinin hastanelere gönderdigini bildirdi.
Kaynak: İHA