Dolandirildigini Iddia Ettigi 15 Katli Binada Intihara Kalkisti

Samsun’da dolandirildigini iddia ettigi 15 katli binanin çatisina çikan adam intihara tesebbüs etti.

Dolandirildigini Iddia Ettigi 15 Katli Binada Intihara Kalkisti


Olay, saat 18.00 siralarinda Ilkadim ilçesi Baruthane Mahallesi’nde 15 katli Haznedar Konaklari’nin çatisinda meydana geldi. Bu insaatin boya islerini yaptigini bildiren Mahmut Ekinci (60), konaktan 30 numarali daireyi 400 bin TL’ye satin aldigini ve kendisine ‘evrakta sahtecilik’ yapildigini iddia etti. Ekinci, dairenin Adana’da baska birine satildigini ileri sürdü. ’Mal sahibinin hakkini yedigini ve evrakta sahtecilik’ yaptigini iddia eden Ekinci, binanin çatisina çikarak intihara kalkisti.

Intihar girisiminin ardindan olay yerine çok sayida polis, itfaiye ve saglik ekibi sevk edildi. Ekinci’nin esi, kizi ve oglu da binanin önüne gelerek onu ikna etmeye çalisti. Yaklasik yarim saat süren girisimin ardindan Ekinci, çatidan ayrilarak polislerle birlikte asagiya indi. Ekinci, neden binanin çatisina çiktigini su sözlerle anlatti:

“Bu binanin iç-dis boyasini yaptim. Evrakta sahtecilik yapip, daireme kondular. Z.Ö., isimli kisi 2020 Ocak ayinda daireyi baskasina satmis. 2020 Temmuz ayinda da sattigi daireye benle sözlesme yapti. Yani satilmis daireyi bana islem yapmis. Ben bu daireyi 400 bin TL’ye almistim, su anda 3 kat daha pahalandi. Dairenin baskasina satildigini 2 ay önce ögrendim. Bana verdigim 400 bin TL’yi geri ödeyip, daireden vazgeçmemi de teklif ettiler. Evrakta sahtecilik konusunda suç duyurusunda da bulunacagim.”

Yukarda can pazari, asagida canli yayin yarisi

Mahmut Ekinci’yi atlamaktan vazgeçirmek için ekipler seferber olurken, asagida toplanan vatandaslar ve karsi binadaki bazi kisilerin ise cep telefonlarina sarilip canli yayin yapma yarisi içerisine girmeleri dikkat çekti.
Kaynak: İHA