Van Kalesi Önünde Dünya Kahvalti Günü Kutlamasi

Van’da, ‘5 Haziran Dünya Kahvalti Günü’ Van Kalesi önünde düzenlenen etkinlikle kutlandi.

Van Kalesi Önünde Dünya Kahvalti Günü Kutlamasi
Van Büyüksehir Belediyesi ve Van Ticaret ve Sanayi Odasi (Van TSO) isbirligi çerçevesinde organize edilen etkinlikte, 750 kisiye kahvalti dagitildi. Tarihi Van Kalesi önünde düzenlenen etkinlikte konusan Van Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Dr. Ozan Balci, Van’in dogasi, tarihi, kültürü, çaliskan ve soylu insanlariyla Türkiye’nin incisi oldugunu söyledi.

Van’in büyük bir potansiyel ve zenginlige sahip oldugunu ifade eden Balci, “Van kahvaltisi, bu zenginligin bir yansimasidir. Kahvalti insan aklinin, emeginin, yasami tasavvur edisinin ve algilayisinin bir yansimasidir. Kahvalti kültürel bir ürün oldugu için çok önemsiyorum. Kahvalti ayni zamanda Vanli hemsehrilerimizin yüksek kültürünün bir sonucudur. Kahvaltida alin teri, emek, yüzlerce yillik birikim, tabiattan elde edilen ürünler vardir. Van kahvaltisini kültürel bir miras olarak görüyorum. Bizler de kentin imarina, ihyasina, insasina hemsehrilerimizin her alanda ilerlemesine, huzur, refahlarina yorulmadan, canla basla katki saglayacagiz. Allah’in izniyle hep beraber, el ele vererek, büyük bir uzlasma, is birligi içerisinde birbirimizi severek, kaynasarak egitimden sagliga, sosyal politikalardan spora birçok alanda yasama deger kazandiracagiz” dedi

Van TSO Baskani Necdet Takva ise 2014’te 51 bin 793 kisinin katilimiyla düzenlenen etkinligin en kalabalik katilimli kahvalti olarak Guinness Rekorlar Kitabi’na kaydedilmesi üzerine 2020’den itibaren haziran ayinin ilk pazarinin ‘Dünya Kahvalti Günü’ olarak kutlanmaya baslandiginin altini çizerek, “Bugün tarihi bir gün. Rekor denemesinin üzerine yeni bir hikaye yazma çabasi içerisindeyiz. Dünyaya mal olmus sehrimizin önemli markalarindan biri olan Van kahvaltisini sahada kutlanmasina vesile olan bir çalismanin tarafi durumuna geldik. Bugün sahada halkimizin katilimiyla bir baska asamaya tasindi. 2020-2021 yili içerisinde sosyal medya üzerinden hepinizin samimi, içten destekleriyle baslattigimiz dünya kahvalti günü, yilin 365 gününden bir tanesinin sehrimize armagan edilmesine vesile oldu. Bu gerçekten heyecan verici. Önemli bir marka çalismasi oldu. Bugün de sahada, halkimizin katilimiyla, halkimizin sahiplenmesiyle bir baska asamaya tasindi. Ben bu anlamda Dünya Kahvalti Gününüzü kutluyorum” ifadelerini kullandi.

Etkinlige katilan vatandaslar ise Van kahvaltisinin önemli oldugunu belirterek, herkesi Van’a ve Van kahvaltisina davet ettiler.

Etkinlik sponsor firmalara plaket takdimi ile sona erdi.
Kaynak: İHA