DPÜ BORSAM Ve DPÜ ILTEM'den Eti Maden'e Teknik Gezi

Kütahya Dumlupinar Üniversitesinin (DPÜ) Bor Tabanli Ileri Teknoloji Seramik Uygulama ve Arastirma Merkezi (DPÜ BORSAM) ve Ileri Teknolojiler Tasarim Arastirma Gelistirme ve Uygulama Merkezi (DPÜ ILTEM), Eti Maden Genel Müdürlügü tarafindan düzenlenen teknik geziye davet edildi.

Üç günlük teknik gezide, Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Arastirma Kurumu (TENMAK) bünyesindeki Bor Arastirma Enstitüsü (BOREN) laboratuvarlari, Eti Maden Beylikova Florit, Barit ve Nadir Toprak Elementleri Isletmesi, Kirka Bor Isletmesi ve Emet Bor Isletmesi ziyaret edildi.

Dumlupinar Üniversitesini temsilen DPÜ BORSAM Müdürü Dr. Ögr. Üyesi Hülya Biçer, Müdür Yardimcisi Dr. Ögr. Üyesi Çagan Berker Iyi, DPÜ ILTEM Müdürü Prof. Dr. Mustafa Tuncer ve merkezde görevli Ars. Gör. Sait Altun teknik geziye katildi.

DPÜ BORSAM’dan geziye iliskin yapilan açiklamada, Türkiye’deki birçok üniversitenin farkli disiplinlerinden akademisyenlerin katildigi programda is birlikleri ve projeler üzerine görüsmeler yapildigi, isletmelerdeki süreçlerin ve farkli uygulama alanlarinda kullanilabilecek bor uç ürünlerinin gelistirilmesi amaciyla bilgi alisverisinde bulunuldugu belirtildi.
Kaynak: İHA