Imam Hatipli Ögrenci Sadece Okuldaki Egitimle LGS'de Türkiye Sampiyonu Oldu

Açiklanan LGS sonuçlarina göre Manisa’da 500 tam puan alan 6 ögrenci Türkiye Sampiyonu oldu. Sampiyonlarin 3’ü özel okullardan çikarken biri hiçbir özel ders almayan Soma Yunus Emre Imam Hatip Ortaokulu ögrencisi Ece Naz Akkaya oldu.

Imam Hatipli Ögrenci Sadece Okuldaki Egitimle LGS'de Türkiye Sampiyonu Oldu
Manisa’nin Soma ilçesinde 1 milyon 31 bin 799 ögrencinin katildigi Liseye Geçis Sistemi (LGS) Sinavinda 90 sorunun hepsini dogru cevaplayan Ece Naz Akkaya 500 tam puanla Türkiye birincileri arasinda yer alarak Soma’yi gururlandirdi.

Ne özel ders ne de dershane

LGS’ye 48 farkli ilden katilan 193 ögrenci tüm sorulari dogru yanitlayarak 500 tam puan aldi. 193 ögrenciden birisi de Soma Yunus Emre Imam Hatip Ortaokulu ögrencisi Ece Naz Akkaya oldu. 90 soruluk sinavda 90 net yapan Akkaya 500 puanla hem kendisini hem de Manisa’yi Türkiye birincisi yapti. Ecem Naz Akkaya ise ne özel ders ne de dershaneye gitmedigini belirterek basarisinda en büyük payin okul ögretmen ve idarecileri ile ailesinin oldugunu kaydetti.

Basaridan ötürü büyük gurur duyduklarini belirten Soma Ilçe Milli Egitim Müdürü Bekir Çakmak, okul idarecilerini ve ögretmenlerini Ece Naz Akkaya’yi ve ailesini tebrik etti.

Manisa’dan 6 birinci çikti

Öte yandan LGS’de 500 tam puan alan 6 Manisali ögrenci LGS sampiyonlari arasinda yer aldi. 3’ü özel okul 3’ü devlet okulundan olmak üzere 6 ögrencinin tam puan aldigi sinavda Turgutlu ilçesi 2, Alasehir, Salihli, Demirci ve Soma ilçelerinden de birer sampiyon çikti.
Kaynak: İHA