YÖK'te 6 Üyenin Görevinin Son Verilmesine, 5 Yeni Üyenin Seçilmesine Iliskin Kararlar Resmi Gazete'de

Yüksekögretim Kurulunda (YÖK) 6 üyenin görevlerine son verilmesi ve 5 yeni üyenin seçilmesine iliskin Cumhurbaskani Karari Resmi Gazete’de yayimlanarak yürürlüge girdi.

Resmi Gazete’nin bugünkü sayisinda yer alan Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan imzasiyla yayimlanan atama kararlarina göre, YÖK üyeleri Prof. Dr. Zeliha Koçak Tufan, H. Abdullah Kaya, Prof. Dr. Murat Tuncer, Prof. Dr. Mehmet Sisman, Prof. Dr. Hayati Develi ve Prof. Dr. Mustafa Çiçekler’in görevlerine son verildi.

YÖK üyeliklerine ise Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, Prof. Dr. Halit Eyüp Özdemir, Prof. Dr. Aysen Gürcan, Prof. Dr. Mürteza Bedir ve Prof. Dr. Haldun Göktas seçildi.

Söz konusu kararlarin 2547 Sayili Yüksekögretim Kanunu’nun 6’nci maddesinin 1/b bendi ve 3 sayili Cumhurbaskanligi Kararnamesi’nin 2, 3 ve 7’nci maddeleri geregince verildigi belirtildi.

Rektör atamalari Resmi Gazete’de

Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörlügüne Prof. Dr. Erhan Özden, Türk-Alman Üniversitesi Rektörlügüne Milli Egitim Bakanligi Yüksekögretim ve Yurt Disi Egitim Genel Müdürü Prof. Dr. Cemal Yildiz, Istanbul Gelisim Üniversitesi Rektörlügüne Prof. Dr. Bahri Sahin, Ankara Bilim Üniversitesi Rektörlügüne Prof. Dr. Yavuz Demir, Kocaeli Saglik ve Teknoloji Üniversitesi Rektörlügüne Prof. Dr. Muzaffer Elmas atandi. Söz konusu atamalarin 2547 Sayili Yüksekögretim Kanunu’nun 13’üncü maddesi ile 3 sayili Cumhurbaskanligi Kararnamesi’nin 2, 3 ve 7’nci maddeleri geregince yapildigi belirtildi.
Kaynak: İHA