Kütahya'ya 5 Yildizli Termal Hotel

Yunus Emre Mahallesinde Kütahya’nin ilk 5 yildizli termal hotelinin temeli, Vali Ali Çelik ve Belediye Baskani Alim Isik’in katilimi ile atildi. Baskan Isik, 5 yildizli termal hoteli Kütahya’ya kazandiran girisimcilere tesekkür ederek, diger yatirimcilara örnek olmasini temenni etti.

Kütahya'ya 5 Yildizli Termal Hotel
Kütahyali girisimci Tuncer Can’in kurucusu oldugu Egarr Beyond Termal Hotelin temeli yapilan törenle atildi. Törenin açilis konusmasini yapan Tuncer Can, “Birlik beraberligi ve dostlugun pekistigi sehir ve ülke disindan gelecek olan misafirlerin temiz, nezih, ferah ve huzur içinde agirlanacagi Egarr Beyond Termal Hotelimizde 120 oda, 300 yatak, 1000 kisilik konferans, 500 kisilik konferans, toplanti salonlari, termal hamam, termal havuz sauna ve spor merkezi yer alacak. Katilim saglayan herkese tesekkür ediyor, hotelimizin Kütahya’ya ve ülkemize hayirli olmasini diliyorum” dedi.



"Nitelikli yatak kapasitesini artirmayan Kütahya, zenginlesemez, büyüyemez"

Konusmasinda Kütahya’nin nitelikli yatak kapasitesinin artmasi gerektigini ifade eden Kütahya Belediye Baskani Prof. Dr. Alim Isik, “Tarihi bir gün yasiyoruz. Göreve basladigim günden bugüne kadar tüm yatirimcilarimiza ’bu sehre bir ilk olarak 5 yildizli otel yatirimi yapin’ dedim. Tuncer Can ve ailesi bizim söylediklerimizi dikkate alarak 2 yil önce Kütahya’da ilk 5 yildizli otel yapi ruhsatini aldilar. Ancak pandemi süreci araya girince biraz gecikti. Artik otel hizmete girdiginde arama motorlarina Kütahya’da 5 yildizli otel yazildiginda internette çikacak. Bugüne kadar bu yoktu. Darisi diger yatirimcilarimiza ve diger tesislere. Yeter mi yetmez. Nitelikli yatak kapasitesini artirmayan Kütahya, zenginlesemez, büyüyemez. Onun için bu yatirim çok anlamli. Komsularimizi kiskanmaya gerek yok. 25-30 bin yatak kapasiteli Afyonkarahisar’i tebrik etmek lazim. Afyonlu yatirimcilar 5 yildizli otelle baslamis ve digerleri gelmis. Kazasiz belasiz otelimizin tamamlanmasini ve Kütahyali hemsehrilerim ile Türkiye’den ve Dünyadan gelen misafirlere kullanmayi nasip etsin. Belediye olarak bu yatirimlari önemsiyoruz. Otogarin yaninda 500 yatakli diger 5 yildizli tesis için sicak su taahhüttünde bulunduk. O yatirimcimizda yakinda otelin temelini atacaktir. Eski kamyon garajina gelen sicak suyu buralara dagitmak için elimizden geleni yapacagiz. Sözümüzün arkasindayiz. Bu tesislerimizin bir an önce sehrimizde çogalmasi gerekiyor. Baslangici yapan degerli yatirimcimiza, ailesine tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kütahya Valisi Ali Çelik, “Jeotermal ve saglik kürü ve turizmi çok degerli. En temel eksik alt yapi, tesis ve konaklama. Bugün ilk adimin atildigi noktadayiz. Yatirimcimiza tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA