Kastamonu'da Beklenen Siddetli Yagis Öncesi Kriz Masasi Olusturuldu

Içisleri Bakanligina bagli Afet ve Acil Durumu Yönetimi Baskanligi (AFAD) tarafindan, metereolojik anlamda kirmizi kod uyarisi yapilan Kastamonu’da 00.00-23.59 saatleri arasinda etkili olmasi beklenen siddetli yagis öncesi tüm kurumlarin katilimiyla kriz masasi olusturuldu

Kastamonu'da Beklenen Siddetli Yagis Öncesi Kriz Masasi Olusturuldu
AFAD tarafindan kirmizi kod uyarisi yapilan Kastamonu’da 00.00-23.59 saatleri arasinda etkili olmasi beklenen yogun yagis öncesi tüm kurumlarin katilimiyla kriz masasi olusturuldu. Olusturulan kriz masasi ile tüm kurumlar teyakkuza geçirildi. Beklenen siddetli yagis öncesinde Kastamonu Valiligi 410 personel, 11 dalgiç, 3 kurtarma botu ve 318 makine ekipmani kuzey kesimlerine konuslandirildi. Yapilan planlama ile olasi riskli durumlara aninda müdahale edilmesi saglanacak. Ayrica 112 çagri merkezinde olusturulan özel ekip ile gelecek olan ihbarlar tek elden hizli bir sekilde koordine edilecek.

Öte yandan Isçisleri Bakani Süleyman Soylu sosyal medya hesaplarindan yaptigi paylasim ile, siddetli yagisin gerçeklesecegi bölgelerde AFAD ve tüm kurumlar ile teyakkuzda olduklarini belirtti.

Içisleri Bakani Süleyman Soylu paylasimda, "Dünden itibaren meteorolojinin uyarilariyla sel riskine karsi Kastamonu, Sinop, Bartin, Karabük, Zonguldak ve tüm Bati Karadeniz’de, Valilerimiz, kaymakamlarimiz, AFAD Teskilatimiz ve tüm paydas kurumlarimizla teyakkuzdayiz." ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA