Fas, Melilla'da 37 Göçmenin Öldügü Olaylara Karisan 65 Göçmene Dava Açti

Ispanya’nin Kuzey Afrika topraklarinda bulunan ve Fas sinirinda yer alan Melilla sehrinde 37 göçmenin öldügü olaylar nedeniyle Fas’in olaylara karisan 65 göçmene dava açtigi belirtildi.

Fas, Melilla'da 37 Göçmenin Öldügü Olaylara Karisan 65 Göçmene Dava Açti
Ispanya’nin Kuzey Afrika topraklarinda bulunan ve Fas sinirinda yer alan Melilla sehrinde 24 Haziran’da 37 kisinin hayatin kaybettigi göçmen akini ile ilgili Fas’in 65 göçmene dava açtigi belirtildi. Fas basininri adli bir kaynaga dayandirdigi haberde, yargilanan göçmenlerin çogunun Sudanli oldugu cd göçmenlerin ates yakmak, güvenlik güçlerine saldirmak ve yasa disi sinir geçislerini kolaylastirmakla suçlandiklari ifade edildi.

Fas Insan Haklari Dernegi (AMDH) tarafindan yapilan açiklamada, 3 AMDH avukatinin göçmenleri mahkemede temsil etmeye yardimci olacagi aktarilarak, gözaltina alinan diger birçok göçmenin ise otobüsle Fas’in güneyine götürüldügü ve orada serbest birakildigi belirtildi.

Yaklasik 2 bin göçmenin yer aldigi göçmen akininda yaklasik 100 kisi siniri geçmeyi basardi. Afrika Birligi Komisyonu, Afrikali göçmenlerin Fas’tan Ispanya’ya geçmeye çalistigi sirada yasanan olaylar ve can kayiplariyla ilgili acil sorusturma çagrisinda bulunurken, Fas ve Ispanya ise göçmen akininda asiri güç kullanmadiklarini öne sürdü.
Kaynak: İHA