BTSO'dan Özbekistan'a Ihracat Çikarmasi
Bursa Ticaret ve Sanayi Odasi (BTSO), Ticaret Bakanligi destekleriyle bebe ve çocuk, insaat, kimya ve asansör sektörlerine yönelik UR-GE projeleri çerçevesinde Özbekistan’da ikili is görüsmesi organizasyonu düzenleyecek. Program ile UR-GE üyesi 76 firmadan 135 is insani Orta Asya pazarindaki ihracat potansiyelini güçlü tutmayi hedefliyor.

Orta Asya’nin çekim merkezine ihracat seferi
29 Haziran - 3 Temmuz tarihleri arasinda Taskent’te düzenlenecek etkinlige, Bebe ve Çocuk, Insaat ve Yapi Malzemeleri, Asansör ve Kimya UR-GE proje üyesi firmalar katilacak. BTSO liderliginde düzenlenen organizasyonla kentin 3 farkli lokasyonunda UR-GE üyesi 76 firmadan 135 is insani Özbekistan ve yakin cografyadan gelecek alicilarla isbirligi masasinda bulusacak. Özbekistan’in baskenti Taskent’te düzenlenecek B2B organizasyonu çerçevesinde ayrica Ekonomik Is Forumu da gerçeklestirilecek.
BTSO Yönetim Kurulu Baskan Yardimcisi Ismail Kus, Oda olarak üyelerin dis ticaret hacmini güçlü tutmak ve yeni is baglantilari kurmalarinin önünü açmayi hedeflediklerini söyledi.
Uluslararasi fuar organizasyonlari ve Küresel Fuar Acentesi Projesi’nin yani sira Ticaret Bakanligi ile birlikte yürütülen UR-GE projelerinin firmalara vizyon kazandirdigini dile getiren Ismail Kus, 4 bin kilometre mesafedeki Özbekistan ile Bursa arasindaki ticaret köprüsünü güçlü tutmak için önemli bir programa imza atacaklarini söyledi.
Özbekistan’in Bursali firmalar için büyük bir firsat tasidigini kaydeden Ismail Kus, “Özbekistan, Bursa is dünyasi için özel bir yere sahip. Köklü tarihi ve kültürel baglarimizin bulundugu kardes ülke Özbekistan ile ticaret ve yatirim imkanlarimizi gelistirmeyi hedefliyoruz. Su anda Özbekistan’a ihracat gerçeklestiren firma sayimiz 200’ün üzerinde. Hedefimiz sadece Özbekistan degil, Orta Asya pazarina ihracat kapisini açacak yeni isbirliklerine imza atmak.” dedi.
