Aydin'da Ormanlar Yangina Karsi Termal Drone Ile Kontrol Ediliyor

Ülke genelinde yaz aylarinda havalarin asiri derecede isinmasi dolayisiyla Aydin’daki ormanlar yangin ihtimaline karsi Aydin Emniyet Müdürlügü Insansiz Hava Araçlari Büro Amirligi tarafindan havadan termal drone ile kontrol altinda tutuluyor.

Aydin'da Ormanlar Yangina Karsi Termal Drone Ile Kontrol Ediliyor


Havalarin isinmasi ile ormanlik bölgeler ile tarim arazilerinde insan ve araç trafiginin artmasi, kasten ya da kusurlu davranislar nedeniyle orman yanginlarinin meydana gelebilecegi yüksek risk tasiyan bölgelerde orman yanginlari ile mücadele konusunda bir dizi önlem alinmaya devam ediyor. Bu çerçevede risk tasiyan ormanlik alanlarda ekipler termal drone ile havadan yangin kontrolleri gerçeklestiriyor. Son olarak Kusadasi Güzelçamli Milli Parki’nda Baldere mevkisi basta olmak üzere Içmeler Aydinlar koyu gibi tatilcilerin yogun oldugu bölgeler Aydin Emniyet Müdürlügü Insansiz Hava Araçlari Büro Amirligi envanterinde bulunan Termal IHA (Drone) ile havadan kontrol edildi.

Kontrollerin belirlenen program dahilinde sürecegi ögrenilirken, vatandaslarin orman yanginlarina karsi dikkatli ve duyarli davranmalari ve herhangi bir süpheli durumda 112 Acil Çagri Merkezi’ne bilgi vermeleri istendi.
Kaynak: İHA