Yalvaç'a Modern Anaokulu Projesi

Isparta’nin Yalvaç ilçesinde, Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi’nin (TOBB) yaptirmak üzere harekete geçtigi anaokulu projesi, imzalanan protokolle resmiyet kazandi.

Yalvaç'a Modern Anaokulu Projesi
TOBB Baskani Rifat Hisarciklioglu ve yönetim kurulunun egitime destek verme yolundaki çalismalari devam ediyor. Daha önce “81 Il ve 81 Okul” projesini tamamlayan TOBB, “154 ilçeye 154 Okul” çerçevesinde Isparta’nin Yalvaç ilçesine de bir okul yapma karari aldi. Bunun üzerine Yalvaç Ticaret ve Sanayi Odasi ve Yalvaç Milli Egitim Müdürlügü arasinda yapilan görüsmeler neticesinde; Yalvaç Kaymakamlik lojmani ve Vali Yusuf Ziya Göksu basketbol sahasi yaninda bulunan Yalvaç Imam Hatip Lisesi alaninin bir kismina 6 derslik, 2 laboratuvar, oyun sahalari ve yemekhane gibi bölümlerden olusan modern bir anaokulu yapma karari alindi.

Protokol imzalandi

Yapilacak olan bu anaokulunun maliyetinin 5 milyon TL’sinin TOBB tarafindan karsilanacagi belirtildi. 24 Haziran’da Isparta Yalvaç Kaymakami Haluk Simsek, Yalvaç Ilçe Milli Egitim Müdürü Necdet Erol ve Yalvaç Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Yalçin Kurucu arasinda protokol imzalanarak TOBB’un egitim seferberligindeki bu projesi resmiyete kavusmus oldu. Yapilacak olan anaokulunun kisa sürede tamamlanarak egitime açilmasi bekleniyor.
Kaynak: İHA