Aksaray'da Su Kabagi Festivali Basladi

Aksaray’da ülkenin farkli bölgelerinden toplanan su kabaklari ile 25 ilden gelen 100 sanatçinin hünerlerini sergiledigi Su Kabagi Festivali basladi.

Aksaray'da Su Kabagi Festivali Basladi
Aksaray’da ve ülkenin çesitli bölgelerinde yetistirilen su kabaklarinin islenmesi ve dekor ürünü yapilmasi için düzenlenen Su Kabagi Festivali Kiliçarslan Parkinda basladi.

Aksaray Belediyesi öncülügünde 25 ilden 100 sanatçinin stant kurdugu festivalde makineleri eline alan ustalar su kabaklarini tek tek isliyor. Sabahin erken saatlerinde baslayan islemeler ögle saatlerinde sergilendi. Sanatçilarin elinde çesitli sekiller alan su kabaklari satisa çikarildi. Su kabagi islemesinin ögretildigi festivale çocuklar da yogun ilgi gösterdi. Renkli görüntülere sahne olan festivalde en çok ilgi çeken su kabagi ise minik selale ve doga figürü olan su kabagi oldu.

Su Kabagi Isleme Ustasi ve Festival Koordinatörü Fatih Coskun, "Belediye Baskanimiz Evren Dinçer öncülügünde Kültür ve Sosyal Isler Müdürlügümüz tarafindan su kabagi isleme sanatçilarini bir araya getirmek ve sanatimizi icra ederek tanitmak amaciyla bugün Su Kabagi Festivali baslattik. Hem vatandaslarimiz keyifli vakit geçirmesini saglamak hem de sanatimizi Türkiye’de ilk olan bir festivalle Aksaray’dan baslayarak tanitmak istedik. Bu çerçevede 25 ilimizden 100 farkli sanatçimizi sehrimize davet ettik. Sabahin erken saatlerinde islemeye basladigimiz su kabaklarimizi vatandaslarimizin begenisine sunduk" dedi.

Kaynak: İHA