Agri Belediye Baskani Sayan Açiklamasi 'Bunlari Halkimizin Basina Bela Ediyorlar'

Agri Belediye Baskani Savci Sayan, "Bugün HDP Türkiye’de ancak Kürtlerin yüzde 30-35 oyunu aliyor. Geri kalan yüzde 70’i bunlari takmiyor. Sadece yüzde 30’u bunlari muhatap aldigi halde bunlari büyüterek mesruiyet kazandiriyorlar. Bunlari halkimizin basina bela ediyorlar." dedi.

Agri Belediye Baskani Sayan Açiklamasi 'Bunlari Halkimizin Basina Bela Ediyorlar'


Agri Belediye Baskani Savci Sayan, Adalet Bakani Bekir Bozdag’in da katildigi Agri AK Parti Il Danisma Meclisi Toplantisi’nda bir konusma yapti. Baskan Sayan, yaptigi konusmasinda, “Eger biz burada güveni saglamissak, burada güvenlik anlaminda vatandaslarimiza rahat bir hayat yasatiyorsak, ayni zamanda adalet de yerini buluyorsa, hiç kimse bizi baska bir yere götüremez.” dedi.

Kürtlerin en çok AK Parti Hükümetleri dönemlerinde rahata kavustugunu dile getiren Sayan, “Bu bölgenin su anda önünde 4 tane fotograf var. Bu fotograflara bakip degerlendirmek lazim. Sosyolojik fotograf, psikolojik fotograf, ideolojik fotograf, ekonomik fotograf. Biz seçime baslarken 20 puan gerideydik. 25 puanlik fark attik. Bu ne demektir? Kürtlerin temsilcisi olarak sadece HDP’yi görenlere tokattir. Çünkü Agri yüzde 99’u Kürtlerden olusan bir ilimiz. Buna ragmen biz seçimi 20 puan geride baslayip 25 puan farkla kazaniyorsak, demek ki HDP ve PKK Kürtlerin temsilcisi degildir. Bilerek ve isteyerek bunu bize dayatiyorlar. Bugün HDP Türkiye’de ancak Kürtlerin yüzde 30-35 oyunu aliyor. Geri kalan yüzde 70’i bunlari takmiyor. Sadece yüzde 30’u bunlari muhatap aldigi halde bunlari büyüterek mesruiyet kazandiriyorlar. Bunlari halkimizin basina bela ediyorlar. 1978’den beri 44 yil geçti. 44 yil boyunca PKK terör örgütünün daga kaçirdigi daga götürdügü cezaevine attirdigi, öldürttügü Kürtler aile olmus olsalardi, yerlerinde kalmis olsalardi 5 milyon Kürt yapiyordu. Iste 5 milyon Kürdü soykirima ugratan bir terör örgütü ve onun siyasi temsilcisi bizi ne kadar temsil edebilir? Ne kadar biz onu muhatap almaliyiz? Bütün bunlarin mutlaka bir karsiligi olmali. Inanin bugün Kürtleri çok seviyorum diyenlerin döneminde Agri Cumhuriyet Caddesi’nde dolastiginizda Agri jandarmasinda, Agri emniyetinde iskence görenlerin seslerini duyardiniz. Filistin askisinda sabaha kadar çirilçiplak soyulup, annesiyle, babasiyla, kardesiyle, gelini ile birlikte bir hücrede dövülen insanlarin seslerini ve feryatlarini kesinlikle duyardiniz. Buradaki herkes sahit bütün bunlari kim ortadan kaldirdi? Sayin Cumhurbaskanimiz ortadan kaldirdi. Eger biz burada güveni saglamissak, burada güvenlik anlaminda vatandaslarimiza rahat bir hayat yasatiyorsak, ayni zamanda adalet de yerini buluyorsa, hiç kimse bizi baska bir yere götüremez. Bizim bu bölgede 2014 yilinda devletin çok iyi niyetle bir seyler yapmaya çalistigi bir dönem oldu. Ama makam mevki ile sürekli bu millete zulmedenler birlestiler dediler ki, Tayyip Erdogan bunu yaparsa o zaman Yozgat’in Sarica köyündeki bir vatandasla Ankara’daki bir vatandas arasinda herhangi bir fark kalmaz. Bu da bizim isimize gelmez, düsüncesiyle bu güzel sürece karsi çiktilar. Bunlari sabote ettiler.” seklinde konustu.



"Biz gençlerimize niye sahip çikmiyoruz?"

Baskan Sayan, konusmasina söyle devam etti: "Hasbelkader heyecana kapilip oradaki insanlarla birlikte bir yürüyüse katilan ya da okula boykota katilan ya da okulda bir siyasi toplantiya katilan gençlerimizin hiçbiri bugün hiçbir sey olamiyor. Biz bugün hep onun acisini çekiyoruz. Iste bu gençlerimizin hepsi bugün devlete teslim olmus ve diyorlar ki; ’Biz devlete bekçi olmak istiyoruz, biz memur olmak istiyoruz, bizi kurtarin.’ Ama biz geçmiste yaptiklari bu ufak hatalari görmezden gelmiyoruz ve kayit altina alinmis gençlerimiz hiçbir sey olamiyor. Peki Sayin Bakanim, bu gencimizin babasinin maddi durumu iyi degil, bu gencimiz PKK’yi da sevmiyor, bu gencimiz HDP’yi de sevmiyor. Ama geçmisinde gençligine uyumus, arkadaslarina uymus bir hata yapmis ve kaydi var. Neymis bu boykota katilmis, neymis bir yürüyüse katilmis, buna bekçi olma iznini de vermiyoruz. Peki hangi yolu öneriyoruz Sayin Bakanim? Biz bunlarin annesine babasina ne diyebiliriz? Ceplerim kagit dolu. Oglum elendi. Biraz önce yaniniza da geldiler. Sinavda elendi, diye. Bizim buna bir çare bulmamiz lazim. Bu gençlerin, bunlarin böyle olmamasi lazim. Biz Kürt çocuklarinin siyah cübbe giyip avukat olmasini istiyoruz. Cezaevine girmelerini istemiyoruz. Beyaz önlük giyip doktor olmalarini istiyoruz. Kefen giyip mezara girmelerini istemiyoruz. Karsimizda bütün bunlari yapmak isteyen acimasiz Kürt düsmani Ermeni usagi bir terör örgütü var. Bunlarin da borazanligini yapan bir HDP var. Sayin Bakanim iste bizim derdimiz bu. Yol degil. Su degil. Çünkü onlarin hepsi var ve yapiliyor, yapilacak” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA