Yaz Sezonu Açildi, Alisveris Trendlerinde Plaj Ürünleri Zirvede

E-ticaret platformu Trendyol, yazin gelmesiyle birlikte alisveris trendlerine yönelik verilerini açikladi. Açiklamaya göre, Haziran ayinda tüketicilerin sepetlerinde en çok mayolar, terlik ve sandaletler, günes gözlükleri, deniz, havuz ürünleri ve günes koruyucular yer aldi.

Yaz Sezonu Açildi, Alisveris Trendlerinde Plaj Ürünleri Zirvede


Türkiye’nin ve dünyanin önde gelen e-ticaret platformlarindan Trendyol, yaz aylarinda gerçeklesen alisveris trendlerine yönelik verileri paylasti. Yaz dönemiyle birlikte yeni ihtiyaçlarin ortaya çikmasiyla, mayo, terlik ve sandaletler, günes gözlükleri, deniz, havuz ürünleri ve günes koruyucular müsterilerin ilgi gösterdigi ürünler oldu. Kozmetik ve günes koruyuculu ürünlerde ciddi artis olurken, müsteriler bu yil özellikle günes kremine yogun ilgi gösterdi.

Plaj giyim ürünlerinde en çok mayo tercih edildi

Plaj giyimi ve mayo kategorisinde binlerce farkli ürün ve yüzlerce markayi bir arada sunan e-ticaret platformu, tatil öncesi plaj giyim alisverisi yapmak isteyenlere çok sayida alternatif sundu. Plaj giyim ürünlerinde bu sene en çok mayo tercih edildi.

Rengarenk sandalet ve terlikler

Tatilde ayaklarini serin ve rahat tutmayi hayal edenlerin yani sira sik kombinlerini sandalet ve terliklerle tamamlamak isteyenler yüzlerce renk ve model seçenegi ile hem rahat hem de sik bir görünüm olusturan sandalet ve terlikleri tercih etti.

En vazgeçilmez aksesuar günes gözlügü

Tarzi tamamlamasinin yani sira günesin zararli isinlarini da engelleyen ve yaz aylarinda çogu kisinin yanindan ayirmadigi günes gözlükleri, hem yetiskinler hem de çocuklar için en çok tercih edilen aksesuar oldu. Deniz ve havuz stilinin tamamlayicisi parçalardan olan plaj sapkalari da tatil alisverislerinin öncelikli ürünleri arasinda yer aldi.

Eglenceyi ikiye katlayan deniz ve havuz ürünleri

Deniz ve havuz tutkunlari, yaz tatillerinin vazgeçilmez eglence araci olan sisme ürünleri tercih etti. Yaz eglencelerini ikiye katlayan, rengarenk tasarimli sisme oyun havuzlari, kaydiraklar, çesitli boyutlarda sisme yataklar, havuz oyuncaklari ve daha fazlasinin yer aldigi e-ticaret platformunda deniz ve havuz ürünleri Haziran ayinda en çok tercih edilen ürünler arasinda yer aldi. Ayrica hobi ve su sporlari malzemeleri, denizde eglenmek amaciyla kullanilan maske, snorkel ve gözlük gibi ürünler de en çok satilanlar arasina girdi.

Günesten korunmak öncelik

Yazin denizin, kumun ve günesin tadini çikarirken cildini günesin zararli etkilerinden korumak isteyenler, yüzlerce marka ve farkli faktörde koruyucular arasindan kendi cilt tipine uygun günes kremi ve losyonlari satin aldi. Daha kisa sürede bronzlasmak isteyenlerin siklikla kullandigi bronzlastirici krem ve losyon ürünleri de ilgi gördü.
Kaynak: İHA