'Saç Teli Kadar Ince Bir Düzeltmeyle Gözlükten Kurtulun'

Lazer tedavisiyle hastalarin saç teli kadar incecik bir düzeltmeyle gözlüklerinden kurtulduguna dikkati çeken Doç. Dr. Aylin Kiliç, “Lazer ile gözün ön yüzeyini mikronlar derecesinde sekillendiriyoruz. Böylece hastalarimiz agrisiz, acisiz ve kisa süren bir islemin ardindan gözlüklerinden kurtulmus oluyor. Ancak her saglikli göz, lazer için ideal degildir. Örnegin; korneasi dogustan ince olanlar, yüksek hipermetrobu olanlar lazere uygun degildir” dedi.

'Saç Teli Kadar Ince Bir Düzeltmeyle Gözlükten Kurtulun'


Medipol Mega Üniversite Hastanesi Göz Hastaliklari Bölümü’nden Doç. Dr. Aylin Kiliç, gözlük veya kontakt lensten kurtulmak için kullanilan refraktif cerrahi hakkinda önemli açiklamalarda bulundu. Doç. Dr. Aylin Kiliç, lazer tedavisinin gözün ön taraftaki tabakasina yapilan bir islem oldugunu belirterek, “Gözün ön yüzeyini mikronlar derecesinde sekillendiriyoruz ve bu da agrisiz, acisiz bir islem oluyor. Hastalar saç teli kadar incecik bir düzeltmeyle gözlüklerinden kurtuluyorlar ve yapilan islem çok kisa sürüyor. Refraktif cerrahiyi genel olarak 2 baslikta inceleyebiliriz. Ilki Femtosaniye lazer dedigimiz göze biçak degdirmeden biçak etkisi yapip, hiç dokunmadan gözü kesebiliyoruz. Kisaca biçakla dokunmadan çok ince bir tabaka alabiliyoruz. Ikincisi ise excimer lazer de gözü sekillendirip inceltiyoruz ya da belirli bölgeleri astigmatin derecesine göre daha çok atis yaparak lazerle astigmattan kurtariyoruz. Böylelikle hastalarimizi gözlüklerinden kurtarmis oluyoruz” dedi.



“Operasyon öncesi kontakt lens kullanmayin”

Lazer operasyonu öncesinde göz kurulugunun olmamasi gerektigine dikkati çeken Doç. Dr. Aylin Kiliç, “Lazer operasyonunun ilk asamasinda çok iyi bir teknolojiyle biçaksiz olarak gözün ön tarafindan bir tabaka ayiriyoruz. Bu ayirdigimiz tabaka yaklasik 12 saniyede islem yapilarak sonuçlaniyor. Bunu kaldirdiktan sonra bir sapka gibi alt kismina excimer lazerle lazer atislari yapiyoruz, gözü sekillendirip ilk asamada ayirdigimiz tabakayi geri kapatiyoruz. Her saglikli göz, lazer için ideal anlamina gelmez. Örnegin korneasi dogustan ince olanlar, yüksek hipermetrobu olanlar lazere uygun degildir. Ideal gözlerde kornea kalinligi iyi olmali, gözün ön yüzeyinde tamamen düzenli bir astigmat olmali, göz kurulugu açisindan hastalarimiz avantajli olmali. Operasyondan önce hastalarin göz kurulugunun olmamasina önem verdigimiz için kontakt lens kullanmalarini istemiyoruz, bu konuda çok hassasiz. Islem öncesi saglikli bir göz istiyoruz, saglikli ve ideal bir göz” seklinde konustu.



“Ileriki hayatinizda göz numarasi tekrarlamiyor”

Doç. Dr. Aylin Kiliç, lazer ameliyatinda göz numarasinin sifirlanmasinin hedeflendigine isaret ederek, su ifadeleri kullandi: “Sifir diye bir göz numarasi yoktur, mutlaka ölçümlerde 0.25 ila 0.50 çikar. Biz kisiyi lazer operasyonuna uygun görüyorsak, ileriki hayatinda göz numarasi tekrar etmiyor, bir risk tasimiyor anlamindadir. Bizim sifiri hedeflememize ragmen göz numarasi 0.50 ila 0.75’te kalabilir. Hastalara göz numaralari hakkinda operasyonla ilgili detayli bilgi verebiliyoruz. Lazer tedavisi sürecinde gelismeler giderek artiyor. Lazer sistemleri, enerjileri, yöntemleri degisiyor. Artik daha stabil, daha ideal görme kalitesi üzerinde çalisiliyor. Insan gözünün en uç noktalarina da ulasmaya çalisiyoruz. Bu konuda çok güzel ve ümit verici gelismeler var.”
Kaynak: İHA