Rizeliler Istanbul Ve Ankara Disindaki Illerden De Havalimanlarina Sefer Yapilmasini Istiyor

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan katilimiyla 14 Mayis Cumartesi günü hizmete açilan Türkiye’nin deniz dolgusu üzerindeki 2. havalimani olan Rize-Artvin Havalimani için Rizeliler hem Istanbul ve Ankara’dan ek sefer hem de bu iller disindaki illerden de uçak seferi konulmasini istiyor.

Rizeliler Istanbul Ve Ankara Disindaki Illerden De Havalimanlarina Sefer Yapilmasini Istiyor
Açildigi günden bu yana Rizeliler tarafindan yogun olarak kullanilan havalimani için sefer sayilarinin arttirilmasi yönünde son olarak Pegasus Hava Yollari, 3 Temmuz tarihinden itibaren Istanbul Sabiha Gökçen Havalimani’ndan günde tek sefer olmak üzere haftada 5 gün uçus gerçeklestirecek. Agustos ayindan itibaren ise haftanin 7 günü çift tarafli olarak seferlerine devam edecek.

Yapilan bu yatirimi ayakta tutmak için ek seferle konulmasi gerektigini vurgulayan Pazar Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Nesat Çakir, "Devamli havalimanindan bilgi aliyorum. Suandaki Istanbul yolcu kapasitemiz yüzde 95 ve yüzde 100 araliginda oluyor. Istanbul’dan yolculuk yapmak isteyenler genellikle Sabiha Gökçen havalimanini kullaniyor. Istanbul Havalimani ve Sabiha Gökçen Havalimani sefer sayilarinin arttirilmasi lazim. Aldigim bilgilerde Pegasus Temmuz ayindan itibaren baslayacaklarini arz ettiler. Onlar tamamen Sabiha Gökçen Havalimanindan olmasi bizim için çok iyi oldu. Bunun disinda Ankara uçusumuz çok geç bir saatte. Ankara uçagi 21:30 da idi. Önümüzdeki günlerde 22.30’da uçacak. Normalde yarin benim Ankara’da toplantim var. Ben bu geceden gidiyorum. Tabi bu bizim için bir masraf. Orada otelde konaklayacagiz. Toplantisi olan arkadaslarin çogu Trabzon’dan gidecek. Esasinda bizde sabah saatlerinde Ankara uçagimiz olsa çok güzel olacak. Çünkü biz günübirlik toplantilara giden insanlariz. Yarin toplantim 6-7 gibi baslayacak ve muhtemelen 9 buçuklari bulur bitmesi. Bu yüzden de tekrardan konaklamak zorunda olacagim" ifadelerini kullandi.

Seferlerin sadece Istanbul ve Ankara’dan olmasindan dolayi Trabzon Havalimanini kullanmak zorunda kaldiklarini belirten yolculardan Muhammet Ali Paral, "Rize-Artvin Havalimanini Izmir’den gelmek için kullandim. Aktarmali geldim. Biraz zorluk çektik. Direk Izmir’den buraya gelse çok güzel olur. Bir hafta sonra tekrar Izmir’e dönecegim. Her zaman aktarmali gitmek zorluyor. Uçaga Trabzon’dan binmek zorunda kaliyoruz" dedi.

Rize-Artvin Havalimanina ek seferler konulursa halkin rahat olacagini ifade eden Ilyas Taskiran, "Havalimani Pazarimiz için çok güzel oldu. Buradan gidip geliyoruz. Uçaklar dolu geliyor. Biz bu kadar beklemiyorduk. Kisa zamanda uçaklarin dolacagini. Havalimani güzel oldu ama biraz daha sefer eklense güzel olacak. Her saatte uçak olsa güzel olacak. Çünkü beklemek zorunda kaliyor. Uçaklar daha fazla olursa halkimiz da uçaga daha çok ragbet gösterir. Ek sefer konulursa daha rahat olacak" seklinde konustu.

Kaynak: İHA