KONGRA-GEL Baskanlik Divani Üyesi Irak'ta Etkisiz Hale Getirildi

Milli Istihbarat Teskilati (MIT), PKK’nin üst düzey yöneticisi olan KONGRA-GEL Baskanlik Divani üyesi Raperin Kod Delal Azizoglu’nu Irak Süleymaniye’de etkisiz hale getirdi.

KONGRA-GEL Baskanlik Divani Üyesi Irak'ta Etkisiz Hale Getirildi
Edinilen bilgilere göre, MIT’in sahadaki ajanlari, Delal Azizoglu’nun Süleymaniye’de bulundugunu tespit etti. Örgütsel faaliyetleri tespit edilen Delal Azizoglu’nun konumu saha elemanlari tarafindan belirlendi.

Kandil’in talimati ile Süleymaniye’ye intikal eden Raperin Kod Delal Azizoglu MIT’in operasyonu ile etkisiz hale getirildi.

Operasyonda görev alan MIT elemanlari daha sonra büyük bir gizlilik içinde Irak’i terk etti.

Raperin Kod Delal AZIZOGLU’nun terör sicili kabarik

Delal Azizoglu, 1992 yilinda örgüte katildi.

Diyarbakir kirsalinda sekiz yil boyunca silahli faaliyet gösterdi. Daha sonra terör örgütünün Avrupa yapilanmasina katildi.

2001 yilinda Brüksel’de “sözde” Kürdistan Ulusal Kongresi Genel Kurulu’nda divan ve yürütme kurulu üyesi olarak seçildi. Azizoglu, Avrupa’da gerçeklestirilen yasadisi eylemleri organize etti.

2013’te KCK adina Avrupa’da gerçeklestirilen yasadisi eylemleri organize eden isim yine Azizoglu oldu. Ayni yil KCK Yürütme Konseyi üyeligine seçildi. Daha sonra ise KONGRA-GEL Baskanlik Divani Üyesi ve PKK’nin kadinlara yönelik olusumu PAJK’in yöneticisi oldu.

Bu tarihten itibaren, Suriye alaninda yönetici konumunda görevlendirilen Azizoglu, bu görevlerinin yani sira 2018 yili itibariyla KCK Yüksek Adalet Divani yönetiminde yer aliyordu.
Kaynak: İHA