KAEÜ Türk Patent Ve Marka Kurumundan 'Marka Belgesi' Aldi

Kirsehir Ahi Evran Üniversitesi (KAEÜ), Türk Patent ve Marka Kurumu’na yaptigi basvuru sonucu marka belgesini aldi.

KAEÜ Türk Patent Ve Marka Kurumundan 'Marka Belgesi' Aldi


Bütünlesik Kalite Yönetim Sistemi ile kurum ve kuruluslara model olan KAEÜ basariyla sürdürdügü kalite yolculuguna devam ediyor. Üniversitenin marka tescili amaciyla Türk Patent ve Marka Kurumu’na yapilan basvurunun kabul edilmesiyle sistemin, ’’Ahi Evran Üniversitesi Bütünlesik Kalite Yönetim Sistemi’’ adiyla anilmasina karar verildi.

TÜRKPATENT Kurumunun yaptigi açiklamaya göre Kirsehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörlügünün marka sahibi oldugu vurgulanarak gelistirilen kalite sisteminin ’’Ahi Evran Üniversitesi Bütünlesik Kalite Yönetim Sistemi’’ markasi adiyla 6769 sayili Sinai Mülkiyet Kanunu içerisinde 10 yil süreyle tescil edildigi bilgisi verildi.



Ahi Evran Üniversitesi Bütünlesik Kalite Yönetim Sisteminin marka tescilinin yapilmasinin sonrasi açiklamalarda bulunan Üniversite Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, kalitenin üniversitenin temel politikasi oldugunu ve gelistirilen politikayi akademide bir düsünce devrimi olarak gördüklerini söyledi.

Karakaya, "Marka tescilinin yapilmasi bunu daha da yayginlastiracak ve yüksekögretime baska bir bakis açisi kazandiracak. Ahilik degerinde bir sistem gelistirdigimize inaniyoruz, çünkü bu sistemin temelinde insan var, öz elestiri var, kendini geri dönüslere göre sürekli yenileme var. Bu da Ahi Evran Üniversitesi Bütünlesik Kalite Yönetim Sistemine bir dinamizm katiyor, is akisi verilerine ise bir güvence adeta bir sigorta görevi veriyor. Biz bu sistemi bir denetim degil yönetim felsefesi olarak görüyoruz ve sürekli iyilestirmelerle hep ileriye giden bir model olarak bakiyoruz. Dünü, bugünü, gelecegi özünde tasiyan süreklilige isaret eden bir modeli olusturmanin ve bunun marka tescilinin onaylanmasinin gurunu yasiyoruz" dedi.

Kaynak: İHA