FETÖ'nün Avukat Yapilanmasina Operasyon Açiklamasi 20 Süpheli Hakkinda Gözalti Karari

Istanbul Cumhuriyet Savciliginca Fetullahçi Terör Örgütü’nün (FETÖ) avukat yapilanmasina yönelik sorusturmada 20 süpheli hakkinda gözalti karari verildi. Istanbul merkezli 3 ilde düzenlenen operasyonlarda aralarinda avukat, hukuk müsaviri ve icra müdür yardimcisinin da oldugu çok sayida örgüt üyesi yakalandi.

FETÖ'nün Avukat Yapilanmasina Operasyon Açiklamasi 20 Süpheli Hakkinda Gözalti Karari
Edinilen bilgiye göre, Istanbul Cumhuriyet Savciliginca FETÖ/PDY’nin avukat yapilanmasina yönelik yürütülen sorusturma çerçevesinde aralarinda 17’si avukat, hukuk müsaviri ve icra müdür yardimcisinin da yer aldigi 20 süpheli hakkinda yakalama karari çikarildi. Savcilik tarafindan yürütülen sorusturmada sabah Istanbul Terörle Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri tarafindan Istanbul, Bursa ve Ankara’da es zamanli gerçeklestirilen operasyonda 17 FETÖ üyesi yakalandi. Adreslerde yapilan aramalarda çok sayida örgütsel doküman ve dijital malzemeye el konuldu. Adreslerde bulunamayan firari 3 süphelinin ise yurt disina kaçtigi ögrenilirken, gözaltina alinan zanlilar ifade islemleri için Terörle Mücadele Subesine getirildi.

Zanlilarin örgüt içindeki mahrem sorumlularin kullandigi baskalari adina kayitli hatlarla çok sayida görüsme yaptiklari belirlendi. Ayrica örgütün mali yapisina yön veren kapatilan Bank Asya ile yine geçmiste FETÖ‘nün kontrolünde bulunan dernek ve kurumlarda kayitlari oldugu anlasilirken, ankesör tespitlerine göre örgüt adina yürüttükleri gizli faaliyetleri karsilikli ardisik aramalarla gerçeklestirdikleri ortaya çikti.

Yakalanan 17 FETÖ üyesinin emniyetteki islemleri devam ediyor.
Kaynak: İHA