Diyarbakir'da Baron Ve Baroniçelerin Oldugu 46 Süpheli Adliyeye Çikartildi

Geçtigimiz günlerde Diyarbakir’a gelip kameralar karsisina geçen Içisleri Bakani Süleyman Soylu, aralarinda baron ve baroniçelerinde oldugu “Kökünü Kurutma Operasyonu"na iliskin detaylari açiklamisti. O operasyonda gözaltina alinan 236 süpheliden 46’si emniyet islemlerinin tamamlanmasiyla adliyeye çikartildi.

Diyarbakir'da Baron Ve Baroniçelerin Oldugu 46 Süpheli Adliyeye Çikartildi
Diyarbakir Cumhuriyet Bassavciliginca yürütülen sorusturmalar çerçevesinde Diyarbakir Il Emniyet Müdürlügü Narkotik Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü koordinesinde, Emniyet Genel Müdürlügü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Baskanligi ve Diyarbakir Il Jandarma Komutanliginin destegiyle, ülke çapinda oldugu gibi Diyarbakir’da da özellikle gençlerin hayatini tehdit eden metamfetamin maddesinin kullanimi ve satisinin engellenmesine yönelik yapilan planli operasyonlar çerçevesinde Diyarbakir merkezli 11 ilde baslatilan ’Kökünü Kurutma Operasyonu’nda gözaltina alinan 236 süpheliden 46’si emniyet islemlerinin tamamlanmasiyla sabah saatlerinde adliyeye çikartildi. Süpheliler, adliyeye çikartildiklarinda kimisi zafer isareti yapti, kimisi de tekme salladi.

Öte yandan, sentetik uyusturuculardan Iran’da üretilen metamfetamin maddesini Van ilinden temin ederek Diyarbakir merkezi ve çevre illere getirip satisini organize eden ve bu faaliyetleri örgütlü suç dahilinde icra eden, aralarinda üst yönetici kadin süphelilerin de yer aldigi örgüt üyeleri ve bunlara bagli olarak münferit uyusturucu madde ticaretini kadinlari ve çocuklari da kullanarak gerçeklestiren torbacilara yönelik çalisma baslatilmisti.

Diyarbakir’da üretimi yapilip bati illerine sevk edilen yüklü miktardaki esrar maddesinin üretim, nakliye ve satisini gerçeklestiren ve sokak saticiligini yapan süphelilere yönelik olarak geçtigimiz gün Diyarbakir merkezli toplam 11 ilde Istanbul, Bursa, Batman, Sanliurfa, Van, Mus, Bitlis, Erzurum, Eskisehir ve Mardin’de yapilan hava destekli es zamanli operasyonda 4200 personel katilarak 292 süphelinin 205 ikamet ve is yeri adreslerinde arama yapildi.

Sorusturma ve operasyon dahilinde Diyarbakir ve diger illerde yapilan çalismalarda; 245 kilo 924,75 gram esrar maddesi ve türevleri, 10 kilo 467 gram metamfetamin maddesi, 36,19 gram kokain maddesi, 97 adet uyusturucu hap, 5,30 gram eroin maddesi, adet kalasnikof harp tüfegi, 16 adet tabanca, 6 adet yivsiz av tüfegi, 6 adet hassas terazi, yüklü miktarda suç geliri oldugu degerlendirilen para, terör örgütleri propagandasi içerir örgütsel doküman ve bez paçavralari ele geçirildi.

Operasyon süresince 236 süpheli gözaltina alinmis, 400 sahsa yönelik yapilan risk analizi çalismasi sonucunda 2 süphelinin TCK-188, 2 süphelinin TCK-191 ve 1 süphelinin de “mala zarar verme” suçlarindan arandiginin tespit edildigi belirtilmisti.
Kaynak: İHA