Büyüksehir'in Kariyer Merkezi 50 Bin Kisiye Ulasti, 2 Bin Kisiye Istihdam Sagladi

Kayseri Büyüksehir Belediyesi, bünyesindeki Kayseri Kariyer Merkezi sayesinde on binlerce kisiye ulasirken, binlerce kisinin de istihdamina araci oldu.

Büyüksehir'in Kariyer Merkezi 50 Bin Kisiye Ulasti, 2 Bin Kisiye Istihdam Sagladi
Dr. Memduh Büyükkiliç baskanligindaki Kayseri Büyüksehir Belediyesi, sehrin altyapisini güçlendirirken, sosyal ve kültürel gereksinimlerini de karsiliyor. Bu çerçevede vatandaslarin istihdamina da katki saglamak için kollari sivayan Büyüksehir Belediyesi, Kayseri Kariyer Merkezi araciligi ile istihdam konusunda 50 bin 930 kisiye ulasirken, 2 bin 77 kisiye de istihdam sagladi.

Yaptigi çalismalarla is arayan ve isveren arasinda köprü kuran Büyüksehir Belediyesi’nin kariyerden sorumlu kurulusu Kayseri Kariyer Merkezi’nde ayni zamanda danismanlik hizmeti de veriliyor. Istihdama ve çalisma hayati konularina yönelik basvuruda bulunan vatandaslara danismanlik hizmeti de saglayan merkez ile en uygun kisi, en uygun ise yönlendirilirken, toplamda 8 bin 589 kisiye de danismanlik hizmeti verildi.

Büyüksehir Belediyesi’nin istihdam ve danismanlik kurulusu Kayseri Kariyer Merkezi, inovatif kimligiyle Türkiye’de güçlü bir ekonomi ve gelecek saglayarak, istihdam piyasasina yön veren kuruluslardan birisi olmayi hedeflerken bu çerçevede hemen her platformdan hedef kitledeki vatandaslara ulasmaya gayret gösteriyor. Gerek sehir merkezindeki Büyüksehir Belediyesi Iletisim Küresi’nde, gerek merkez ofisinde olmak üzere yüz yüze vatandaslarla ilgilenen Kayseri Kariyer Merkezi, web sitesi ve cep telefonu uygulamasi araciligi ile de hedefine ulasmaya çalisiyor.

2008 yilinda KAYMEK Kariyer Merkezi olarak faaliyetlerine baslayan, geçtigimiz yil içerisinde ise Kayseri Kariyer Merkezi adi altinda faaliyetlerine hiz veren Büyüksehir Belediyesi’nin kariyer, danismanlik ve istihdam odakli kurulusu Kayseri Kariyer Merkezi, Kayseri Büyüksehir Belediyesi, Erciyes Üniversitesi, Kayseri Üniversitesi, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi, Kayseri Büyüksehir Belediyesi Gençlik Meclisi, Kayseri Sanayi Odasi, Kayseri Ticaret Odasi, Kayseri Ticaret Borsasi, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi, Kayseri Serbest Bölgesi, Kayseri Mimar Sinan Organize Sanayi Bölgesi, Incesu Organize Sanayi Bölgesi ve KAYMEK A.S. ile isbirligi içerisinde kentteki istihdama katki sagliyor.
Kaynak: İHA