Altin Disli Sahte Savci Dolandirdigi Paralarla Eglenirken Yakalandi

Denizli’de kendisini savci olarak tanittigi yasli kadini 30 bin TL dolandiran yabanci uyruklu kadin, agzindaki tek altin dis sayesinde yakalandi. Bozdurdugu altin ve dövizlerden gelen parayla eglenirken Jandarma Suç Arastirma Timi (JASAT) tarafindan yakalanan süpheli, serbest birakildiktan sonra yurt disina çikmaya hazirlanirken ikinci kez gözaltina alinip tutuklandi.

Altin Disli Sahte Savci Dolandirdigi Paralarla Eglenirken Yakalandi
Denizli’nin Sarayköy ilçesinde yasan Perihan Ç. (70) ile irtibata geçen süpheli, yasli kadini “Adiniz FETÖ sorusturmasina karismis. Birazdan kadin savcimiz evinize gelerek altin ve paralarinizin fotografini çekecek” yalaniyla kandirdi. Telefon konusmasindan kisa bir süre eve gelen Azeri Leman N. (22), yasli kadindan aldigi yaklasik 30 bin TL degerindeki altin ve paralarin fotograflarini çekerek geri getirecegini söyledikten sonra hizla bölgeden uzaklasti. Belirtilen sürede gelen giden olmayinca durumdan süphelenen Perihan Ç., jandarmayi arayip bilgi almak istediginde dolandirildigini anladi.

Altin disinden yakalandi

Denizli Il Jandarma Komutanligina bagli jandarmanin dedektifleri JASAT ve Sarayköy Ilçe Jandarma Komutanligi ekipleri, süphelinin yakalanmasi için genis çapli çalisma baslatti. Dolandirilan Perihan Ç.’den süphelinin ayirt edici özelliklerini ögrenen JASAT, altin disli kadinin pesine düstü. “Kod Altin Dis” adi verilen sorusturmada titiz bir çalisma yürüten jandarma ekipleri, ön dislerinden birisi altin kaplama olan Leman N.’nin izine il merkezindeki bir döviz bürosunda rastladi. Adim adim takip edilen sahte savci, 10 saat içerisinde yasli kadindan alip bozdurdugu altin ve dövizlerin parasiyla bir gazinoda arkadaslariyla birlikte eglenirken kiskivrak yakalandi.

Savci serbest birakilmasina itiraz etti

Yasli kadindan dolandirdigi paralari suç ortaklarina ulastiramadan yakalanan Leman N., saglik kontrolünden geçirildikten sonra tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Adli kontrol sarti ile serbest birakilan kadin, hemen yurt disina kaçmak için islemlere basladi.

Cumhuriyet savcisi, eldeki delil ve bilgilere dayanarak Leman N.’nin serbest birakilmasina itiraz etti. Savcinin itirazini hakli bulan bir üst mahkeme, süphelinin yeniden gözaltina alinmasina karar verdi.

Bu karar üzerine JASAT ekipleri, yurt disina çikmak için Il Göç Idaresine müracaat eden süpheliyi, yurt disina kaçamadan ikinci kez yakaladi. Yeniden mahkemeye sevk edilen süpheli, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA