Adiyaman'da Bas Savci Ve Müftüye Veda Yemegi

Adiyaman’da Cumhuriyet Bassavcisi Bozan Çevik ve Il Müftüsü Mehmet Tasçi için veda yemegi düzenlendi.

Adiyaman'da Bas Savci Ve Müftüye Veda Yemegi
2018 Yilindan bu yana Adiyaman Cumhuriyet Bassavciligi görevine yürütürken, HSK Adli ve Idari Yargi 2022 Yili Ana Kararnamesi ile Usak Cumhuriyet Bassavciligina atanan Cumhuriyet Bassavcisi Bozan Çevik ve Il Müftülügü görevini yürütürken Diyanet Isleri Baskanligi tarafindan Adana Il Müftülügüne atanan Il Müftüsü Mehmet Tasçi onuruna veda yemegi verildi.

Vali Mahmut Çuhadar’in ev sahipliginde Cumhuriyet Bassavcisi Bozan Çevik ve Il Müftüsü Mehmet Tasçi onuruna Türkiye Petrolleri Sosyal Tesislerinde verilen veda yemegine, Belediye Baskani Süleyman Kilinç, Adiyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut, HSK basmüfettisleri, adalet Komisyonu Baskani Mehmet Soner Sagiroglu, Idare Mahkemesi Baskani Abdulkadir Hosaf ve kurum müdürleri katildi.

Vedalarin her zaman hüzünlü oldugunu belirten Vali Mahmut Çuhadar, “Bugün bir çifte ayriligin hüznünü yasiyoruz. Hem cumhuriyet bassavcimiz hem de müftümüz aramizdan ayrilmaktadir. HSK Adli ve Idari Yargi 2022 Yili Ana Kararnamesi ile Usak Cumhuriyet Bassavciligina atanan Bassavcimiz Bozan Çevik ve Diyanet Isleri Baskanligi tarafindan Adana Il Müftülügüne atanan Il Müftümüz Mehmet Tasçi’ya yeni görev yerlerinin hayirli olmasinin diliyorum.

Bu devlete ve millete hizmet edenleri ugurlamak ve onlari onurlandirmak kültürümüzde var olan bir gelenektir. Bassavcimiz ve il müftümüzle 2 yili askin bir süredir birlikte çalisiyoruz. Biz kendilerinden raziydik, Allah’ta kendilerinden razi olsun. Önemli olan baki kalan gök kubbede hos bir sada birakmaktir. Bassavcimiz ve müftümüzde güzel bir seda birakarak ilimizden ayriliyorlar. Adiyaman insani sizleri unutmayacak” dedi.

Cumhuriyet Bassavcisi Bozan Çevik ve Il Müftüsü Mehmet Tasçi ise, “Belki Adiyaman’daki görev süremiz sona erdi ancak bu sehrin insanina gönül mesaisi ile bagliyiz. Bu ilde görev yaptigimiz için mutlu ve huzurlu ayriliyoruz. Tüm Adiyamanli kardeslerimizden helallik diliyoruz. Bizden yana helal olsun. Görev süremiz boyunca bizlere verdigi desteklerden dolayi Valimiz Mahmut Çuhadar’a tesekkür ediyoruz” diye konustu.

Samimi bir ortamda geçen veda yemeginde Usak Cumhuriyet Bassavciligina atanan Cumhuriyet Bassavcisi Bozan Çevik ve Adana Il Müftülügüne atanan Il Müftüsü Mehmet Tasçi’ya günün anisina Vali Mahmut Çuhadar tarafindan çesitli hediyeler verildi.

Kaynak: İHA