9 Ton Tohum Serpilmisti, Adana'da Yanan Ormanlik Alan Yeseriyor

Adana’nin Kozan ilçesinde geçen yil çikan yanginda küle dönen 1896 hektarlik ormanlik alana serpilen 9 ton tohum yeserdi.

9 Ton Tohum Serpilmisti, Adana'da Yanan Ormanlik Alan Yeseriyor
Geçen yil 28 Temmuz’da çikan ve 6 mahallede zarara yol açan yangindan sonra Orman Genel Müdürlügü bölgeyi yeniden yesertmek için harekete geçti. Akdam, Kizlarsekisi, Salmanli, Gökgöz, Kuytucak, Akdam, Akaraca mahallelerinde yapilan çalismalarda yanginin izlerinden temizlenen alana 9 ton tohum atildi.

Akdam, Göksu ve Tepecikören sefligindeki görevli orman mühendisleri ve ormancilar serpilen tohumlarin yesermesi ile birlikte ormandaki fidelerin gelisimini kontrol etti.

Yanan ormanlik sahada kesilen agaçlarinin gövdesindeki yanginin izleri hala yürekleri daglarken sahaya serpilen ve yeseren tohumlar gelecege umut oluyor.

Kozan Orman Isletme Müdürü Sensu Küçükates, yanan ormanlarin bulundugu tüm alanlarda yogun mesai harcadiklarini söyledi.



Akdam Mahallesinde yanginin acisini yasayan Nergül Kara, "Ormanlarimiz yesersin istiyoruz. Tohumlari attilar simdi yeseriyor. Dualarimiz yanan yerler için. Her seyimiz ormanimiz gelecegimiz yanginda yandi. Bu orman eskisi gibi yesersin sevincimizden ölürüz. Fidanlar tohumlar yeniden yeseriyor dünyalar bizim oluyor” dedi.

Kaynak: İHA