7 Ayri Ülkeden 250 Dansçi Denizlililer Için Sahne Alacak

Denizli Büyüksehir Belediyesi tarafindan bu yil 16.’si düzenlenecek olan Uluslararasi Halk Danslari Festivali 27 Haziran 2022 Pazartesi günü basliyor. 27-30 Haziran 2022 tarihleri arasinda gerçeklestirilecek festivale 7 farkli ülkeden katilacak 250 dansçi Denizlililer için sahne alacak.

7 Ayri Ülkeden 250 Dansçi Denizlililer Için Sahne Alacak


Denizli Büyüksehir Belediyesinin bu yil 16.’sini düzenleyecegi Uluslararasi Halk Danslari Festivali 27 Haziran 2022 Pazartesi günü baslayacak. 27 Haziran Pazartesi günü saat 17:30’da Denizli Valiligi önünden düzenlenecek kortej yürüyüsü ile baslayacak festivale bu yil Gürcistan, Kazakistan, KKTC, Kirgizistan, Kosova, Makedonya ve Türkiye ile birlikte 7 ülkeden 250 dansçi katilacak. Denizli Büyüksehir Belediyesi Halk Danslari Toplulugu’nun sahne alacagi festivalde farkli ülkelerin kültürlerine ait halk oyunlari Denizlililerin begenisine sunulacak. Denizli Büyüksehir Belediyesi’nin 6 ayri noktada ücretsiz olarak düzenleyecegi festival ilk gün saat 20.30’da 15 Temmuz Delikliçinar Meydani’nda gruplar sahne alirken, ilerleyen günlerde Incilipinar Parki, Adalet Parki, KYK Amfi Tiyatro’da gösterilerin sunulacagi festivalin galasi ise 29 Haziran Çarsamba günü saat 21.00’de Büyüksehir Belediyesi Ziya Tikiroglu Açik Hava Tiyatrosu’nda gerçeklestirilecek.

Baskan Zolan’dan davet

Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan, bu yil 16.’sini düzenledikleri Halk Danslari Festivali ile farkli kültürlere ait 250 dansçinin Denizli’de bulusacagini söyledi.

Festivalin farkli kültürlerin bir araya gelmesine vesile olacagini kaydeden Baskan Zolan, "Farkli kültürler, farkli degerler, farkli milletler bir araya gelecek. Biz de ecdadimizdan aldigimiz güzel degerlerimizi, kültürümüzü en güzel sekilde yansitacagiz. Halk danslari her ulusun kendini anlatan rengi ve özüdür. Böylesine güzel, renkli bir festivale bir kez daha ev sahipligi yapmanin mutlulugu içerisindeyiz" dedi.

Kültürlerin paylasildiginda güzelliklerin de çogalacagina dikkati çeken Baskan Zolan, Denizli Büyüksehir Belediyesi 16. Uluslararasi Halk Danslari Festivali’ne tüm hemsehrilerini davet etti.
Kaynak: İHA