27.Yesilyurt Kültür, Spor Ve Kiraz Festivali Start Aldi

Malatya’nin Yesilyurt Belediyesinin ev sahipliginde, Yesilyurt Ilçe Kaymakamligi ve Istanbul Yesilyurt’lular Derneginin katkilariyla gerçeklesen 27.Yesilyurt Kültür, Spor ve Kiraz Festivali, Melekbaba Gençlik Merkezinde düzenlenen el sanatlari sergisi, ödül töreni ve müzik dinletisiyle start aldi.

27.Yesilyurt Kültür, Spor Ve Kiraz Festivali Start Aldi
Sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklerle Malatya’ya farkli bir hareketlilik ve dinamizm getirecek olan 27.Yesilyurt Kültür, Spor ve Kiraz Festivalinin ilk heyecani Melekbaba Mahallesinde yasandi. Bölgenin en büyük kültür ve spor yatirimi olan Melekbaba Gençlik Merkezi düzenlenen etkinliklere, Yesilyurt Kaymakami Osman Ugurlu, Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar, Malatya Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Mehmet Çolak, BBP Il Baskani Abdulvahap Karaman, AK Parti Yesilyurt Ilçe Baskani Muhammed Emin Yalçinkaya, MHP Yesilyurt Ilçe Baskani Süleyman Emre, Kurum Müdürleri, Sivil Toplum ve Meslek Örgütleri Baskanlari, Mahalle Muhtarlari, mahalle sakinleri, sporcular ve antrenörler katildi.

27.Yesilyurt Kültür, Spor ve Kiraz Festivalinin mahallelerinde baslatilmis olmasindan büyük bir mutluluk duyduklarini ifade eden Melekbaba Mahallesi Muhtari Ali Demir, Melekbaba Gençlik Merkezi ve TOKI Konutlari basta olmak üzere diger tüm yatirimlardan dolayi tesekkürlerini sundu. Melekbaba Gençlik Merkezinin Türkiye’nin sayili kültür ve spor merkezlerinden bir tanesi oldugunu ifade eden Gençlik ve Spor Il Müdürü Ebubekir Kayhan ise “Melekbaba’da bugün bir senlik ve güzellik var. Kiraz festivalimizin sanatsal, kültürel ve sportif etkinliklere ev sahipligi yapacak sekilde hizmete sunulan Melekbaba Gençlik Merkezinde baslamasi bizim için çok önemlidir. Kaymakamimiza ve Belediye Baskanimiza çok tesekkür ediyorum, festivalimiz hayirli ugurlu olsun” seklinde konustu.

AK Parti Yesilyurt Ilçe Baskani Muhammed Emin Yalçinkaya da, Yesilyurt’un bes farkli noktasinda düzenlenecek etkinliklerle dört gün sürecek olan 27.Yesilyurt Kültür, Spor ve Kiraz Festivalinin Yesilyurt’un tanitimina büyük bir katki sunacagini vurguladi.

MHP Yesilyurt Ilçe Baskani Süleyman Emre ise 27.Yesilyurt Kültür, Spor ve Kiraz Festivalinin hayirli olmasini temenni etti.

Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar da konusmasinin basinda 27.Yesilyurt Kültür, Spor ve Kiraz Festivalinin startini verdikleri Melekbaba Gençlik Merkezindeki etkinliklere büyük ilgi gösteren Melekbaba Mahalle sakinlerine tesekkürlerini sundu.

Kültürel ve sportif etkinliklerle festivalin coskusunu ilçenin dört bir tarafina tasiyacaklarini söyleyen Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar,“ Malatya ve Yesilyurt’un tanitimina büyük bir güç katan Yesilyurt Kültür, Spor ve Kiraz Festivalimizin bu yil 27’ncisini düzenliyoruz. Ülkemizin en genis çerçeveli, sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal etkinliklere ev sahipligi yapan merkezleri arasina giren Melekbaba Gençlik Merkezimizde baslattigimiz festivalimize yogun ilgi gösteren kiymetli hemsehrilerimize tesekkür ediyorum. Birlik, beraberlik ve kardeslik ruhunun üst seviyede oldugu, dogal güzellikleri, tarihi, kültürü, medeniyeti ve gastronomisi ile farkli zenginliklere sahip Yesilyurt’umuzun marka degerine yakisan güzel bir programla festivalimize start vermis oluyoruz.

Melekbaba mahallesindeki bu güzel ve samimi atmosfer insallah pazar gününe kadar devam edecek olan konserlerimize, sosyal ve kültürel etkinliklerimize yansiyacak ve buradan yayilan güzellikler festivalimizin daha hareketli geçmesini saglayacaktir. Melekbaba mahallemizdeki bu cosku ve heyecan örnek teskil etmektedir. 7’den 70’e herkes burada, bu samimi ve güzel atmosfer festivalimizin ne kadar coskulu ve heyecanli geçeceginin de bir göstergesidir. Festivalimizin baslangicini burada yaparak bu bölgeye verdigimiz önemi ve hassasiyeti gözler önüne sermis oluyoruz” seklinde konustu.

Melekbaba Mahallesinin sportif yatirimlar, kentsel dönüsüm projeleri, sosyal yasam alanlari ve parklarla gelecekte Malatya’nin en fazla tercih edilen mahallesi olacagini vurgulayan Çinar, “Yeter ki insanlarimiza imkan ve firsat sunalim, geri dönüsünü mutlaka aliyoruz. Gençlik Merkezimiz açildigi günden beri yogun ilgi görüyor, gençlerimiz artik uzak bölgelere gitmeden kendi mahallesinde sosyal, sportif ve kültürel etkinliklere katilabiliyor, böylesine özel bir yatirim bu bölgenin çehresini degistirecektir. Melekbaba gibi özel bir bölgemiz bu yatirimlari sonuna kadar hak ediyor. Yesilyurt Belediyesi olarak ta bu bölgemizin gerek fiziksel dönüsümü gerekse de sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif yönden gelisimi için tüm imkanlarimizi seferber etmis durumdayiz. Il ve Ilçe Gençlik ve Spor Müdürlüklerimizle ortaklasa çalismalar yaparak bu merkezimizin 365 gün hareketli bir yapiya kavusmasi için elimizden gelen destegi veriyoruz ve burasi gençlerin ugrak noktasi olacaktir. 1.300’e yakin çocugumuz ve gencimizin egitim gördügü Melekbaba Gençlik Merkezindeki bu sayiyi insallah el birligiyle üç bine ulastirmayi planliyoruz. Son yillarda hem devletimizin hem de yerel yönetimlerimizin yatirimlariyla artik çevre yolunun alti ve üstü kavrami tarihe karismistir. Gençlik Merkezlerimizle, sosyal konutlarimizla, kurslarimizla, etkinliklerimizle ve festival organizasyonlarimizla bu bölgeyi daha cazip, yasanabilir ve tercih edilen bir kimlige kavusturmak için ne gerekiyorsa yapiyoruz, yapmaya da devam edecegiz. Yesilyurt’un 82 mahallesinde yasayan tüm hemsehrilerimizin mutlulugu, huzuru ve refahi bizim için önemlidir. Merkez- kirsal ayrimi yapmadan bütün yasam alanlarimiza bu tür etkinlikleri ve festivalleri tasiyarak Yesilyurt’ta yasamanin bir ayricalik ve farklilik oldugunu hissettirmeye gayret ediyoruz. Çünkü biz hemsehrilerimizi gönülden ve kalpten seviyoruz, herkesi kucakliyoruz, kimseyi ayristirmiyoruz, ötekilestirmiyoruz. Ülkemize, kentimize ve ilçemize hizmet etmenin onurunu yasiyoruz. Ferah, temiz ve güzel bir sosyal yasam için bizler tüm imkânlari sunuyoruz. Festivalimizin ilk etkinligine katilan, sahip çikan ve bu özel günde bizleri yalniz birakmayarak misafirperverligini bir kez daha gösteren Melekbaba mahallemizin degerli sakinlerine çok tesekkür ediyorum” diye konustu.

Çinar, konusmasinin sonunda 27.Yesilyurt Kültür, Spor ve Kiraz Festivalinin program akisi hakkinda katilimcilara bilgiler paylasip, tüm Malatyalilari etkinliklere ve konserlere davet etti.

Konusmalarin ardindan Malatya Gençlik ve Spor Il Müdürlügü ile Yesilyurt Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlügü tarafindan düzenlenen sportif yarismalarda dereceye giren sporcularin ödülleri protokol üyeleri tarafindan takdim edildi.
Kaynak: İHA