Köpek Yavrularini Selden Kurtaran Polis Memuru Ödüllendirildi

Yahyali Kaymakami Metin Eyyüpkoca, ilçede yasanan sel felaketinde sevimli dostlara el uzatan Polis Memuru Aziz Yanar’i ‘Basari Belgesi’ ile ödüllendirdi.

Köpek Yavrularini Selden Kurtaran Polis Memuru Ödüllendirildi
Geçtigimiz hafta içinde Kayseri’nin Yahyali ilçesinde yasanan selde bir polis memurunun 14 köpek yavrusunu kurtarmasi ilçede büyük yanki uyandirdi. Bu durum sonrasi harekete geçen Yahyali Kaymakamligi polis memuru Aziz Yanar’i basari belgesi ile ödüllendirdi. Bu durumu kaymakamlik sosyal medya hesabindan duyuran Kaymakam Metin Eyüpkoca, olayin olus sekli ve sonrasini anlatti. Sosyal medya hesabinda Kaymakam Eyüpkoca’nin su ifadelerine yer verildi;

"Türk polisi suçlularla mücadelede çok büyük basarilar elde etmis bir teskilattir. Türk Polisi suçlularla mücadelede ne kadar basarili ise toplumsal iliskilerde de o kadar basarili. Geçen hafta ülkemizde en fazla yagisin oldugu ilçemiz hepinizin malumu sel ile karsi karsiya kaldi. Can kaybinin olmadigi bu selden sokak hayvanlari dahil birçok canli etkilendi. Bu polis kardesimiz o gece kendi canini hiçe sayarak 9’u yeni dogmus yavru olmak üzere toplam 14 köpegi kurtarmis. Polis kardesimiz bana ’köpek sel alanindan ayrilmiyordu. Dikkatli bakinca yavrularinin oldugunu gördüm. O an hiç tereddüt etmeden suya atlayip karsiya geçtim ve köpekle yavrularini kurtardim’ dedi.

Bunu ilk önce bana bir vatandasimiz aglayarak anlatti. Daha sonra arastirdik ve polis kardesimize ulastik. Kendisini basari belgesi ile ödüllendiriyoruz. Bana sorarsaniz asil ödül onun içindeki canli sevgisi.”
Kaynak: İHA