Kalici Izler Projesi'nin Son Toplantisi Gerçeklestirildi

Trabzon Valiligi Trabzon Büyüksehir Belediyesi ile Ortahisar Belediyesi’nin paydaslari arasinda yer aldigi ‘Kadin Erkek Birlikte Sosyal Esitlik Dernegi’ (KEBSED) ile ‘Cinsiyet Esitligi Izleme Dernegi’nin (CEID) birlikte organize ettigi ‘Kalici Izler Projesi’nin son toplantisi gerçeklestirildi.

Kalici Izler Projesi'nin Son Toplantisi Gerçeklestirildi
Avrupa Birligi (AB) tarafindan finanse edilen ve Trabzon’da Arakli, Besikdüzü, Sürmene ile Salpazari ilçelerinde yürütülen proje kapsaminda; ilçe kadin haklari kurullarinin olusturulmasi, izleme komisyonlarinin olusturulmasi, ilçe yerel esitlik eylem planlarinin hazirlanmasi, ilçe kadin esitligi izleme planlarinin hazirlanmasi, izleme ve egitimlerin yapilmasi hedeflendi.

Toplantida bir konusma yapan Ortahisar Belediye Baskani Ahmet Metin Genç, insanligin tarihsel süreç içerisinde geldigi nokta itibariyla bugün hâlâ cinsiyet esitsizliginin konusulmasindan büyük bir üzüntü duydugunu dile getirdi.

Ortahisar Belediyesi’nin böyle bir projenin paydasi olmasindan dolayi mutlu ve gururlu oldugunu ifade eden Baskan Genç, “Önceki konusmalarda ‘Toplumda kadinimizin sorunlarini ve ihtiyaçlarini tespit ettik’ denildi. Bu ifade bile aslinda üzüntü verici. Ne demek yani? Toplumda kadin da erkek de hepimiz biriz. Tabi ki, farkli talepler olabilir, olmalidir da. Bu esyanin tabiati geregidir. Ama bunun ifadesi bile üzüntü verici. Ama bu sorun var, bunu çözmek lazim. Biz de göreve geldigimiz andan itibaren bu konuda adimlar attik. Bunlari yapmis olmayi bir ayricalik ortaya koymak adina söylemek de istemiyorum. Ama bugün yeni bir sey var. Bunu görmek de güzel Sunumda ifade edildigi üzere bakis açimiz degisti. Bu anlayis aslinda bu masa etrafinda bizi bir araya getirdi. Biz yerel yöneticileriz ama güç sizdedir. Siz bizi bu manada motive etmelisiniz. Ettiniz de Bu konuda bizim kendiligimizden yapabildiklerimiz var. Bir de aslinda o sorunu yasayanlarin ortaya koyduklari bir anlayisla karsilikli olarak bu iradeyi bir zemine oturtabilmek adina o yönetisim anlayisini ortaya koymak lazim. Ikinci olarak çikardigimiz sonuçta sürdürülebilirlik. Bir araya geldik ama sonuç, fiiliyat ne? Ne sonuç elde edecegiz, bu çok önemli” seklinde konustu.

Kalici Izler Projesi’nin Trabzon’da çok profesyonelce yürütüldügünü ifade eden Genç, “Gerçekten de is etraflica ele alinmis, lokal çalismalar yapilmis, birlestirilmis ve il eylem planiyla birlikte huzura çikmis. Insallah, bu çalismalari diger ilçelerimiz de tamamlar. Bu is yürüyecek, bunu yürütecegiz ama hep beraber yürütecegiz. Burasi çok önemli. Sürdürülebilirlik kismi. Çok kiymetli bir çalisma. Insallah en kisa zamanda 18 ilçemize de sumul eder. Kadinlarimizla ilgili sivil toplum örgütlerimizin 28 adet olmasi çok önemli. Trabzon her alanda oldugu gibi, bu manada da öne çikiyor. Burada kadin meclis üyelerimize de tesekkür ediyorum. Kendimi bu manada sansli olarak görüyorum. Dört partimizden de kadin meclis üyelerimiz var. Ve hepsi sag olsunlar bu konularda da toplumsal duyarliligi yerel yönetici olarak bana yansitiyorlar. Onlara da çok tesekkür ediyorum. Iyi ki, varlar. Insallah sayilari artar” diye konustu.

Kaynak: İHA