Hatayli Is Adami Açiklamasi 'Esim Beni Dolandirdi'

Hatay’da yasayan is adami David Maltas, kendisi yurt disindayken esinin yaklasik 1 milyon liralik altin, döviz ve bazi esyalari alarak kayiplara karistigini iddia ederek suç duyurusunda bulundu.

Hatayli Is Adami Açiklamasi 'Esim Beni Dolandirdi'
Kirikhan ilçesinde yasayan is adami David Maltas, geçen sene A. Maltas (22) ile evlendi. Maltas daha sonra esine bir kuaför salonu açti. Iddiaya göre, David Maltas isi geregi yurt disina çiktigi sirada esi, kocasina ait 1 milyon lira degerinde altin, döviz ve esyalarini alarak ilçeden ayrildi. Davit Maltas, Hatay’a döndügünde durumu ögrenince polise basvurdu. Hakkinda yakalama karari çikartilan A. Maltas’in alisveris yaptigi anlar ise güvenlik kameralarinca görüntülendi.

Olayla ilgili konusan David Maltas, "Benden çaldiklarini istemiyorum. Teslim olsun ve esnaftan aldiklarini iade etsin. Baska bir sey istemiyorum ve bir an önce bosanmak istiyorum. Ortalama zararim 1 milyon TL. Bunlarin bir kismi döviz, bir kismi altin, bazi esnaftan da benim adimi kullanarak telefon almis. Bunlarin hepsinin iadesini istiyorum” dedi.



"Müvekkilim ciddi bir miktarda para ve ciddi bir manevi bir zarara sokulmustur"

Avukat Erol Mert Mursaloglu ise, A. Maltas hakkinda Kirikhan Cumhuriyet Bassavciligina basvurduklarini belirterek, hakkinda dolandiricilik, ev ve is yerinden hirsizlik suçlarindan dosyalar açildigini söyledi.

Avukat Mursaloglu, müvekkilinin maddi kaybin disinda ciddi bir itibar kaybi da yasadigini belirterek, "Kendisi yapmis oldugu uluslararasi isler neticesinde Kibris’a gitmistir. Kibris’ta bulundugu sürede esiyle herhangi bir sorun olmamasina ragmen burada bir dolandiriciliktan dolayi islem görmüstür. Durum söyle ki, müvekkilim ciddi bir miktarda para ve ciddi bir manevi bir zarara sokulmustur. Evinde bulundugu bir dönemde yaklasik 30-40 bin dolara yakin bir paramiz alinmistir. Bu noktada müvekkilim suç duyurusunda bulunmustur. Çünkü kisinin çocuklari ve belli miktarda evde bulunan esyalari alip kaçmasi bölgede büyük bir ses getirmistir. Bu noktada islemler baslatilmis ve devam etmektedir. Su an kendisi firari durumdadir. Savciliktan aldigimiz karar neticesinde tutuklama seklinde yakalanmasini da talep ettik. Bu nokta da karar asamasinda. Adli süreç oldugu için fazla ayrinti veremesem de yakin dönemde insallah yakalanip gerekli mercilere teslim olmasi konusunda talep ediyoruz. Burasi küçük bir ilçe ve dedikodunun yogun oldugu bir yer. Müvekkilim büyük bir itibar kaybi yasiyor. Esnaftan alinanlarin tekrar geri iade edilmesini talep ediyoruz" diye konustu.

Kaynak: İHA