Denizin Ortasinda Dakikalarca Yasam Savasi Verdi

Bartin’da balik tutmak için çiktigi kayaliktan denize düsen ve dakikalarca denizin ortasinda yasam mücadelesi veren adami Sahil Güvenlik ekipleri kurtardi. O anlar çevredeki vatandaslar tarafindan cep telefonu ile saniye saniye görüntülendi.

Denizin Ortasinda Dakikalarca Yasam Savasi Verdi
Bartin’in Amasra ilçesine bagli Gömü köyünde balik tutmak için deniz kiyisindaki kayaliklara çikan 48 yasindaki Engin Bilgin üstüne gelen dalgayla dengesini kaybedip denize düstü. Kendi çabalariyla karaya çikamayan Bilgin bölgedeki diger balik tutan vatandaslara seslenerek yardim çagrisinda bulundu.

Çevrede bulunan vatandaslarin ihbari üzerine bölgeye Sahil Güvenlik Bati Karadeniz Grup Komutanligina bagli botlar yönlendirildi. Botlarin bölgeye yaklasmasiyla beraber vatandaslar cep telefonlarinin isiklariyla ekipleri denizin içinde hayatta kalma mücadelesi veren Bilgin’in bulundugu bölgeye yönlendirdiler.

Yarim saatten fazla bir süre dalgalarin arasinda hayatta kalma mücadelesi veren Bilgin, Sahil Güvenlik ekipleri tarafindan bota alinmasinin ardindan Amasra Limanina getirildi.

Limanda hazir bekleyen 112 ekiplerince ilk müdahalesi yapilan Bilgin daha sonra Bartin Devlet Hastanesine kaldirilarak tedavi altina alindi.

Bilgin’in saglik durumunun iyi oldugu ögrenilirken o anlar çevredeki vatandaslar tarafindan cep telefonu kamerasi ile saniye saniye kayit altina alindi.
Kaynak: İHA