Bitcoin Yatirimi Vaadiyle 24 Bin Euro Dolandirildi

Bartin’da yasayan genç, sosyal medyada tanistigi kisilerin Bitcoin yatirimi ile yüksek kazanç elde edecegine yönelik vaatlerine kanarak 24 bin Euro dolandirildi.

Bitcoin Yatirimi Vaadiyle 24 Bin Euro Dolandirildi
Z. K. ve M. G. K. isimli sahislar sosyal medya platformunda tanistiklari V.B.’yi Bitcoin yatirimlariyla yüksek kar elde ettiklerini ve V.B.’nin de para yatirmasi halinde yüksek karli yatirimlara ortak olabilecegini ifade ederek dolandirdi.

Dolandiricilarin verdigi banka hesaplari ve Bitcoin hesaplarina toplamda 24 bin Euro yatiran 25 yasindaki V.B. dolandirildigini anlayinca durumu Bartin Il Emniyet Müdürlügü ekiplerine bildirdi.

Bartin Il Emniyet Müdürlügü ekiplerince Z. K.’nin Adana’da, M. G. K.’nin ise İçel’de ikamet ettigi tespit edildi. Iki süpheli sahis eszamanli operasyonla yakalanarak gözaltina alindi.

Süpheli sahislarin yapilan ev, is yeri ve üst aramalarinda; 4 adet cep telefonu, 2 adet tablet, 2 adet sim kart ve farkli bankalara ait 8 adet banka karti elde geçirildi.

Bartin Il Emniyet Müdürlügündeki islemlerinin ardindan adli makamlara çikarilan süphelilerden M. G. K. adli kontrol sartiyla serbest birakilirken Z. K isimli süpheli ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA