BARÜ Mezunu Her Iki Kisiden Biri OGM'ye Atandi

Bartin Üniversitesi (BARÜ) mezunu her iki kisiden birinin, Tarim ve Orman Bakanligi, Orman Genel Müdürlügü (OGM) bünyesinde istihdam edilmek üzere atamasi yapildi.

BARÜ Mezunu Her Iki Kisiden Biri OGM'ye Atandi
Yüksekögretim Kurulunun (YÖK) istihdam odakli politikalari çerçevesinde çalismalarini titizlikle sürdüren Bartin Üniversitesinden (BARÜ) mezun olan 39 kisinin atamasi gerçeklestirildi.

Tarim ve Orman Bakanligi tarafindan Bartin Orman Fakültesi mezunu 11 Orman Mühendisi ile Ulus Meslek Yüksekokulu (Ulus MYO) mezunu 28 Orman Muhafaza Memurunun Orman Genel Müdürlügüne (OGM) atamasi yapildi. Böylece BARÜ’de ilgili programlardan mezun olarak basvuru yapan her iki kisiden birinin atamasi gerçeklestirilmis oldu. OGM bünyesinde 2020 yilinda ise BARÜ mezunu 193 kisinin atamasi yapilmisti.

“Ögrencilerimizi tüm çalismalarimizin merkezinde tutuyoruz”

Nitelikli bir egitim-ögretim stratejisiyle ögrencileri gelecege hazirladiklarini kaydeden BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “Bartin Üniversitesi ‘ögrenci odakli’ egitim-ögretim anlayisiyla ögrencilerimizin ideallerindeki gelecek için önemli firsatlar sunmaktadir. Her seyin çok hizli degistigi dünyamizda sadece bilgiyi aktaran degil ayni zamanda üreten bir üniversite olarak ögrencilerimizi her noktada destekliyoruz. Ögrencilerimize yüksek standartlara sahip çagdas bir egitim-ögretim ortami sunuyoruz” dedi.

“Yesil Vatan mezunlarimiza emanet”

Rektör Uzun, üniversite olarak hedeflerinin ülkemizin kalkinmasina deger katmak oldugunu vurgulayarak “Basarilarinin bir ömür boyu sürmesini diledigimiz ögrencilerimizin ulastiklari basarilarla gurur duyuyoruz. Iyi bir egitim ve ögretimin yaninda ‘Is Yeri Egitim Modeli’ ile de destekledigimiz ögrencilerimizin elde ettikleri basarilarin tesadüf olmadigini biliyoruz. ‘Yesil Vatan’ için çalisacak Bartin Orman Fakültesi ve Ulus Meslek Yüksekokulu mezunlarimizi gönülden kutluyorum. Ayrica ögrencilerimizi gelecege hazirlama noktasinda fedakârlikla çalisan tüm akademik ve idari insan kaynagimiza da tesekkür ediyorum. Orman varligini artirabilen nadir ülkelerden biri olarak, Tarim ve Orman Bakanligimiz liderliginde sürdürülen vizyona mezunlarimizin da deger katacagina yürekten inaniyorum. Bu düsüncelerle gelecegimize yapilan degerli yatirimlar niteligindeki tüm çabalari için Bakanimiz Prof. Dr. Vahit Kirisci’ye, Orman Genel Müdürümüz Bekir Karacabey’e ve tüm OGM bilesenlerine tesekkürlerimi sunuyorum” diye konustu.

“YÖK ile Tarim ve Orman Bakanligimiz güç birligi yapti”

Yüksekögretim Kurulu (YÖK) ile Tarim ve Orman Bakanligi arasinda, Bakanlik ile yüksekögretim kurumlarinin sorumluluk alanlarindaki konulara iliskin süreçlerin is birligi içerisinde yürütülmesini saglamak amaciyla bir protokolün imzalandigini da hatirlatan Rektör Uzun, “Yüksek verimliligin hedeflendigi bu çalismalarda üniversite olarak elimizden geleni yapmaya ve paydaslarimizla birlikte yol kat etmeye devam ediyoruz. Çalismalarimizin bölgemizin ve ülkemizin gelecegine deger katacagina inaniyoruz. Ülkemizdeki stratejik alanlarla ilgili ortaya konulan vizyon ile birlikte gelecege yönelik tüm çalismalarimizda bizlerden desteklerini esirgemeyen, istihdam odakli politikalarla ögrencilerimizle birlikte gelecegimizi önceleme konusunda irade ortaya koyan YÖK Baskanimiz Prof. Dr. Erol Özvar’a ve YÖK Yürütme Kurulu Üyelerimize tesekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA