Malatya Hayvan Pazari Yenileniyor

Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan, Kurban Bayrami öncesi Canli Hayvan Pazari’ni ziyaret ederek bu alanda yapilan çalismalari yerinde inceledi.

Malatya Hayvan Pazari Yenileniyor
Inceme gezisine Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan’in yani sira Esenlik Imar Insaat ve Ticaret AS Genel Müdürü Ata Ünlü, Genel Sekreter Yardimcisi Mehmet Sigirci ile ilgili Daire Baskanlari katildi.

Daha hijyenik bir hayvan pazarini Malatya’ya kazandirdiklarini belirten Genel Sekreter Yardimcisi Mehmet Sigirci, “Kurban Bayrami hazirliklarimiz devam ediyor. Sayin Baskanimizin katkilariyla DAP idaresinden 4 milyon liralik yüzde 50 hibe çerçevesinde proje destegi aldik. Bu çerçevede hayvan pazarimizin rehabilitasyon çalismalari devam ediyor. Padoklarin yenilenmesi, kesimhanenin yeniden düzenlenmesi, zemin çalismalarinin tamamlanmasiyla çok daha güzel bir pazari Malatya’ya kazandirmis olacagiz. Daha hijyen ve saglikli kesimlerin yapilacagi hayvan pazarimiz Malatya’miza hayirli olsun. Sayin Baskanimiza da katki ve desteklerinden dolayi tesekkür ediyorum” dedi.

Esenlik Imar Insaat ve Ticaret AS Genel Müdürü Ata Ünlü ise yaptigi konusmada, “Malatya’nin tek hayvan pazari olan bu alan Esenlik Sirketimiz tarafindan isletilmektedir. Hayvan Pazarimizdaki yogunluk daha çok Kurban Bayraminda yasanmaktadir. Yaklasan Kurban Bayramindan dolayi genis bir sekilde tadilat ve tamirat çalismalarina basladik. Kisa süre içerisinde bu çalismalari tamamlayarak bayrama hazir hale getirecegiz” ifadelerini kullandi.

Bütün ihtiyaçlara cevap verilebilecek bir hayvan pazarinin dizayn edildigini vurgulayan Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan, “Dogu Anadolu Projesi Bölge Kalkinma Idaresi Baskanligindan (DAP) almis oldugumuz ödenek çerçevesi içerisinde yapmis oldugumuz ihale dahilinde yapilan çalismalari yerinde inceliyoruz. Malatya’nin tek hayvan pazarinin burasi olmasindan dolayi Kurban Bayramlarinda önemli bir yogunluk yasanmaktadir. Hayvan Pazarinda gerek satici olsun, gerek alici olsun bunlar günümüz sartlari ve 21. yüzyila uygun bir sekilde dizayn etmemiz gerekiyordu. DAP’tan almis oldugumuz ödenek çerçevesi içerisinde yapmis oldugumuz ihalede gerek bu alandaki lavabo, abdest alma yerleri, mescitler, dezenfekte merkezleri ve padoklar yeniden düzenleniyor. Çalismalar tamamlandiktan sonra modern ve çagdas anlamda insanlarimizin bütün ihtiyaçlarina cevap verebilecek bir hayvan pazari olacak. Çalismalari gerçeklestiren ekiplerimize tesekkür ediyorum” dedi.

Baskan Gürkan’a tesekkür eden Hayvan Pazari esnaflarindan Mehmet Yavuz ise “Sayin Baskanimiz sayesinde bu yil padoklarimiz yenilendi, bakim ve onarim çalismalari yapildi. Insallah bu yilda Kurban Bayramini rahat bir sekilde geçirecegiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA