GAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi'nde Mezuniyet Coskusu

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Güzel Sanatlar Fakültesi, 2021-2022 akademik yili sonunda egitimlerini basariyla tamamlayan 96 ögrenci, mezuniyetlerini coskulu bir törenle kutladi. Dört yillik egitimin ardindan mezun olan ögrenciler, diplomalarini alarak meslek hayatina ilk adimlarini atti.

GAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi'nde Mezuniyet Coskusu
GAÜN Mavera Atatürk Kültür Sahnesi’nde gerçeklesen tören, Güzel Sanatlar Fakültesi tarafindan hazirlanan “50 Yil, Gaziantep Üniversitesinin Yarim Asrina Armagan” adli belgeselin gösterimiyle basladi.

Gaziantep Üniversitesinin dünden bu güne kadar olan degisim ve gelisim sürecini konu edinen belgesel, katilimcilar tarafindan ilgiyle izlendi.

Güzel Sanatlar Fakültesi mezuniyet töreninin açilis konusmasini yapan Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Mustafa Saribiyik, Güzel Sanatlar Fakültesi’nde okuyan her ögrenci nitelikli bir egitim sonrasi hayata atildigini belirterek, Gaziantep Üniversitesinin bir marka üniversite oldugunu söyledi.

Prof. Dr. Saribiyik, “Üniversitedeki egitim birimlerimiz bilgi pesindedir ama Güzel Sanatlar Fakültesi hem bilgi hem de iyi ve estetigin pesindedir. Insanliga daha medeni daha yasanabilir bir hayat sunabilmek için estetik degerlerimiz güzele tabi olan yolculugumuzu devam ettirmek durumundayiz. Güzel olani sever ilkesinden hareketle hep bilgi merkezli güzelin pesinde olmak gibi bir görevimiz var. Her insan toplumda güzeli ifade edebilmesi için çaba sarf etmesi gerekiyor” seklinde konustu.

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekani Prof. Dr. Mustafa Cevat Atalay mezuniyet töreninde yaptigi konusmada sanatin önemine vurgu yaparak sanatin, bir milletin uygarlik yolunda ulastigi gelisim asamalarini gösteren basarilarinin toplami oldugunu söyledi.

Prof. Dr. Mustafa Cevat Atalay, “Bizler, Ne mutlu, Mimar Sinan’in, Osman Hamdilerin ve birçok büyük sanatçilarin medeniyetinin besigine dogduk. Bundan aldigimiz ilhamla, medeniyetimizin gelenekleri ile katmanlari üzerinde sentez olusturabilen, sanatçi ve tasarimcilar olarak, hayal kurabilen, estetik deger üretebilen tutkulu meslektaslarimiz olmanizi dilerim” ifadelerini kullandi.

Dekan Yardimcisi ve Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Baskani Doç. Dr. Özcan Demir ise Güzel Sanatlar Fakültesi ögrencilerinin neler basarabilecegini yaptiklari islerle gösterdiklerini söyledi.

Doç. Dr. Demir, mezun ögrencilere ve ailelerine seslenerek, “Suana kadar üniversitede gördüklerimiz ve yasadiklarimiz, ülkemiz ve bizim için çok kiymetli evlatlar yetistirdigimizi gösterdi. Mezun ögrencilerimizin bundan sonraki hayatlari bundan önceki hayatlarindan belki biraz daha zor olacak ancak inancinizi kaybetmeyin. Dört yil içerisinde biz onlarin ne kadar zeki oldugunu ve destege ihtiyaçlari oldugunu da gördük. Hepsiyle ayri ayri gurur duyuyoruz” dedi.

Doç. Dr. Özcan Demir Güzel Sanatlar Fakültesi tarafindan çekilen belgeselle ilgili yaptigi degerlendirmede, belgesel yapim ekibinin büyük bir kisminin ögrencilerden olustugunu ifade ederek, “Belgesel, hem üniversitemizi tanitiyor hem geçmisi hakkinda bilgi veriyor hem de izleyen kisilere üniversitenin bundan sonraki hedefleriyle ilgili olarak bilgi vermeye çalisiyor. Belgesel, profesyonel yayin kalitesinde olup en önemli özeligi ise ögrencilerimiz tarafindan çekilmesidir. Fakülte olarak üniversitemizin bir parçasi oldugumuz için gurur duydugumuzu ve bu kentin gelecegi için çalismakta oldugunu ögrencilerimiz bu çalismayla göstermek istediler” ifadelerine yer verdi.

Mezunlar adina konusan Fakülte Birincisi Seda Dirgun ise, “Tutkuyla yapilan her isin basari getirecegine inananlardanim. Hayallerimiz tutkuyla sarilmak ve onu ise dönüstürmek kendimiz için yapabilecegimiz en güzel eylemdir” diye konustu.

Açilis konusmalarinin ardindan dereceye giren ögrencilere ve mezunlara belgeleri takdim edildi. Tören mezun ögrencilerin keplerini havaya atmasiyla son buldu.
Kaynak: İHA