Bosna Sosyal Tesisi Dualarla Açildi

Konya’nin merkez Selçuklu Ilçe Belediyesi tarafindan Bosna Hersek Mahallesine kazandirilan Bosna Sosyal Tesisi’nin açilisi düzenlenen törenle gerçeklestirildi.

Bosna Sosyal Tesisi Dualarla Açildi
Selçuklu Belediyesi mahallelerde yasam kalitesine katki saglayan yatirimlarina devam ediyor. Bu çerçevede Bosna Hersek Mahallesine kazandirilan Bosna Sosyal Tesisi açilisi gerçeklestirilerek mahalle halkinin kullanimina sunuldu. Düzenlenen açilis törenine Selçuklu Kaymakami Ömer Hilmi Yamli, Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci, Meram Belediye Baskani Mustafa Kavus, Karatay Belediye Baskani Hasan Kilca, AK Parti Konya Il Baskani Hasan Angi, AK Parti ve MHP temsilcileri, Selçuklu Belediyesi Meclis üyeleri ve vatandaslar katildi.

Selçuklu Belediyesinin ilçenin bütün mahallerinde her yastan insanin faydalanabilecegi tesisler insa etmeye devam ettigini ifade eden Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci, “Son olarak geçtigimiz ay Selçuk Üniversitesi Kampüsü’ne Merve Mercan Parkimizi kazandirmistik. Yine öncesinde Yazir Mahallemize kazandirdigimiz Selçuklu Ilçe Emniyet Müdürlügü ve Cumhuriyet Polis Merkezi Amirligi ile bölgemizin büyük bir eksikligini gidermis olduk. Yine Akincilar Mahallemizde kisa bir süre önce Milli Egitim Bakanimiz Mahmut Özer Bey’in de katilimlariyla resmi açilis törenini gerçeklestirmis oldugumuz Mahmut Sami Ramazanoglu Anadolu Imam Hatip Lisesi Egitim Kompleksi de önemli egitim yatirimlarimizdan bir tanesi oldu. Bosna Hersek bizim Yazir’dan sonra en çok nüfusa sahip ikinci mahallemiz. Tabi ögrenci sayisina bakildiginda, özellikle de üniversite ögrencilerinin sayisina bakildiginda en çok ögrenci nüfusuna sahip mahallemiz. Bosna Hersek Mahallemizin böyle bir tesise ihtiyaci vardi. Elhamdülillah kisa sürede bu tesisimizi mahallemize kazandirmis olduk” dedi.



“Bosna Sosyal Tesisi mahalleye deger katacak”

Tesis hakkinda bilgiler paylasan Baskan Ahmet Pekyatirmaci, “4 bin 706 metrekare alana sahip olan sosyal tesisimizin belediyemize toplam maliyeti 25 milyon 373 bin Türk Lirasi oldu. Zemin kat, birinci kat ve ikinci kattan olusan tesisimizin zemin katinda Sehit Arif Demir Uzaktan Egitim Merkezimiz, kütüphanemiz, millet kiraathanemiz ve mescitlerimiz bulunuyor. Egitim merkezimizde ögrencilerimiz insallah güzel bir ortamda, çok iyi imkanlarla çalismalarini gerçeklestirebilecek. Yine kütüphanemizden yararlanma imkani bulacaklar. Millet kiraathanemizde de vatandaslarimiz bir araya gelecek ve güzelce vakit geçirecek insallah. Tesisimizin birinci ve ikinci katinda ise fitness ve aerobik salonlari, giyinme odalari, dus yerleri ve mescitler yer aliyor. Burada da vatandaslarimiz spor egitmenlerimiz esliginde, en modern aletlerle spor yapabilme imkanina sahip olacaklar. Tasimis oldugu özelliklerle ben bu tesisimizin Bosna Hersek Mahallemize büyük bir deger katacagini düsünüyorum. Vatandaslarimiz insallah bu tesisimizde güzel vakitler geçirecek. Egitim ve spor faaliyetlerini, sosyal aktivitelerini gerçeklestirebilecekler. Bu anlamda tesisimizin yapiminda emegi geçen herkese sükranlarimi sunuyorum” seklinde konustu.



“Yatirimlarimizin açilislarini gerçeklestirmeye devam edecegiz”

Selçuklu’ya kazandirilan yatirimlarin açilislarini gerçeklestirmeye önümüzdeki günlerde de devam edeceklerini ifade eden Baskan Pekyatirmaci, “Insallah önümüzdeki ay, önemli saglik yatirimlarimizdan olan Hocacihan ve Kilinçarslan Aile Saglik Merkezlerimizin açilislarini gerçeklestirecegiz. Yine Sancak Kapali Pazar Yerimizle birlikte Yazir Kapali Pazar Yerimizi vatandaslarimizin hizmetine açacagiz. Ögrencilerimize hizmet vermeye baslayan Beyhekim Gelisim ve Teknoloji Atölyemizin resmi açilisini gerçeklestirecegiz. Yine yapimini tamamlamak üzere oldugumuz Yazir 32 Derslikli Ilkokulumuz yeni egitim ögretim döneminde ögrencilerimize hizmet vermeye baslayacak. Yeni Nesil Sehir Kütüphanemizin de açilisini yakin bir süre içerisinde gerçeklestirmeyi planliyoruz. Birçok yatirimimizin proje ve yapim süreçlerini de ayrica sürdürüyoruz. Gönül belediyeciligi ilkesiyle çiktigimiz bu yolculukta Selçuklumuza ve Konyamiza hizmet etmeye devam ediyoruz. Yilmadan ve yorulmadan; durmak yok, yola devam diyoruz. Bu vesile ile Bosna Sosyal Tesisimizin hayirlara vesile olmasini diliyorum” ifadelerini kullandi.

“Insanimizin konfor ve mutlulugunu artirmak için çalisiyoruz”

Açilis programina katilimindan dolayi duydugu memnuniyeti ifade eden Meram Belediye Baskani Mustafa Kavus, “Çok kiymetli bir eserin önündeyiz. Burada bulunmaktan mutlulugumu ifade etmek istiyorum. Bosna fazlasi ile hizmet alan bir bölge. Hem nüfusu ile hem yasayan insan çesitliligi ile eskiden beri sürekli tesis yapilan, sosyal tesis imkanlari genis olan bir yere tekrar böyle büyüklükte ve içerisinde bir çok amaca, bir çok yas grubuna hitabet eden sosyal tesis olmasi çok güzel bir is. Kolay bir is degil bunu söyleyelim. Hizmet etmenin artik her geçen gün daha da zorlastigi bir dönemde en basindan çok ciddi emeklerle yapilan bir is. Dönem itibariyle is yapmak eski yillara göre kolay degil daha zor. O yüzden tesisin kiymeti bir kaç kat daha emegi ile de maddi olarak da fazla. Ama asil olan burada su; binalar yapilir, paralar harcanir. Burada ki bütün amaç, bu bölgede, ilçemizde ve Konya’mizda insanlarin huzurunu, rahatini, konforunu ve mutlulugunu artiracak isler yapmaya çalisiyoruz. Bu bazen yollarla, bazen parklarla, bazen sosyal tesislerle oluyor. Ortak hizmet, ortak amaç herkesin Konya’da, kendi ilçesinde, kendi mahallesinde yasarken orda ortak mahalli müsterek ihtiyaçlarin karsilandigi, baska bir mahalleye geçme ihtiyaci hissetmedigi, içinde yasadigi bölgeden bütün hizmetleri eksiksiz aldigi mahalleler olusturmak ve böylelikle tüm Konya’da ki refahi, huzuru, konforu artirarak Türkiye’de ki en gelismis sehirlerden biri olmak. Bu konuda da çok hizli ilerliyoruz. Bu hep böyleydi ve üstüne de yeni dönemde bizlerde deger katarak büyümeye, büyütmeye ve sehrimizi gelistirmeye devam ediyoruz. Bunda emegi geçen herkese tesekkür ediyorum" dedi.



“Burada hizmet belediyeciligi, gönül belediyeciligi var”

Kiymetli bir eserin açilisinda bir arada olduklarini ifade eden Karatay Belediye Baskani Hasan Kilca da, “Konya modeli belediyecilik aslinda bu. Birlikten kuvvet doguyor. Hem kamu kurum ve kuruluslarimizla, valiligimiz, kaymakamligimiz, teskilatlarimiz, milletvekillerimiz el ele vererek, gönül gönüle hareket ederek Konyamiza hizmet etmeye, Konyamiza katma deger sunmaya gayret ediyoruz. Her hafta birden fazla açilis veya temel atma töreninde birlikteyiz. Bu birliktelik ve çalisma uyumu Konya’mizi güçlendiriyor, kalkindiriyor. Bu baglamda belediyeler olarak her türlü ihtiyaca cevap verecek hizmetlere el atiyoruz. Gönül belediyeciligi ile ilgili hakikaten güzel isler yapiliyor. Burada hizmet belediyeciligi var, gönül belediyeciligi var. Ben Ahmet Baskanimi ve ekibini Konya’miza, Bosna Mahallemize böyle güzel bir eser kazandirdigi için kutluyorum. Bu eserin uzun yillar bu mahalleden ve Konya’nin birçok yerinden gelip burada hemsehrilerimizin hizmet alacagina eminim. Insallah daha nice açilis ve temel atmalarda bir arada olmak temennisi ile Konyamiza ve Selçuklumuza hayirli olsun” seklinde konustu.



“Belediyelerimiz ilk günkü heyecanla çalismaya devam ediyor”

Konya’nin huzurlu bir sehir olduguna dikkat çeken AK Parti Konya Il Baskani Hasan Angi ise, “Mülki idaresinden muhtarina kadar herkes Konya’nin refahi, huzuru için elinden ne geliyorsa yapiyor. Hizmetler pes pese geliyor masallah. Belediyelerimiz bir biriyle yaris halindeler. Basta Büyüksehir Belediye Baskanimiz olmak üzere bütün ilçe belediye baskanlarimiz yasadiklari mekanlari daha da güzellestirmek, sehirlesmenin getirdigi ihtiyaçlari karsilamaya dönük her türlü hizmeti sagliktan, spora, sanata kadar pek çok güzel organizasyonu gerçeklestiriyor. Bu hizmetler sehrimizi büyütüyor, sehirler ülkemizi güçlü kiliyor. Dünyada yasanan pek çok sikintiya ragmen Türkiye heyecanini kaybetmeden bu zorluklari asmak için elinden gelen çabayi ortaya koyuyor. Basta Cumhurbaskanimiz, bakanlarimiz, yerelde görev yapan tüm kardeslerimiz bu heyecani tasiyor. Bu sehri gelecege tasimak için 7’den 70’e herkese hizmet sunmaya gayret eden bu arkadaslarimizi bir kez daha tebrik ediyorum, tesis mahallemize ve sehrimize hayirli olsun” diye konustu.

Konusmalarin ardindan Bosna Sosyal Tesisi’nin açilisi dua ve kurdele kesimi ile protokol üyeleri tarafindan gerçeklestirildi.

Heyet daha sonra tesisi gezdi.
Kaynak: İHA