Beypazarli Üreticilere Havuç Üretim Teknikleri Egitimi Verildi

Ankara Büyüksehir Belediyesi, Baskent’te havuç yetistiriciligi yapmak isteyen veya yapan yerli üreticilere yönelik “Havuç Üretim Teknikleri Egitimi” vermeye basladi.

Beypazarli Üreticilere Havuç Üretim Teknikleri Egitimi Verildi
Ankara Büyüksehir Belediyesi Kirsal Hizmetler Daire Baskanligi, Gida Tarim Örgütü (FAO) ortakliginda ve Doga Koruma Merkezi (DKM) is birligiyle “Ankara Büyüksehir Belediyesi Çevresinde Kentsel Tarimin ve Kirsal Yasamin Güçlendirilmesi Projesi” çerçevesinde “Ankara’da Havuç Üretim Teknikleri Çiftçi Egitim Programi” baslatti. Tarimsal kalkinmaya destek olmak amaciyla Beypazari Bostancilar Tarimsal Kalkinma Kooperatifi’nde Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü emekli Ögretim Üyesi Prof. Dr. Ruhsar Yanmaz tarafindan verilen egitimde, havuç yetistiriciliginin püf noktalari ve teknikleri önce teorik olarak sonra da bir havuç yikama ve depolama tesisi ile havuç tarlasinda uygulamali olarak anlatildi. Egitim programina ABB Kirsal Hizmetler Daire Baskani Ahmet Mekin Tüzün, havuç ekim alanlarina sahip yerli üreticiler, Beypazari Ziraat Odasi Temsilcileri, Kooperatif üyeleri ile DKM yetkilileri de katildi.

Bilinçli, sürdürülebilir ve dogru tarim yapilmasini saglamak amaciyla üreticilere yönelik egitim atagi baslatan Kirsal Hizmetler Daire Baskanligi, modern tarimin tekniklerinin yayginlastirilmasi ve tarimsal üretimin zenginlestirilmesini de hedefliyor.

Egitimler merkez ilçelerin yani sira çevre ilçelerde de devam edecek. Ziraat Odasi, bölge kooperatifleri ve yerli üreticilerin yogun ilgi gösterdigi egitim programi, önümüzdeki günlerde Kalecik, Sereflikoçhisar ve Polatli ilçelerinde de gerçeklestirilecek.
Kaynak: İHA