Bitlis'te 'Ortalama Hiz Ihlal Tespit Sistemi' Faaliyete Geçti

Bitlis Valiligi, il sinirlari içinde "Ortalama Hiz Ihlal Tespit Sistemi"nin faaliyete geçtigini açikladi.

Bitlis Valiligi, il sinirlari içinde Içisleri Bakanliginin 31.12.2020 tarihli oluru ile "Ortalama Hiz Ihlal Tespit Sistemi" 21 Haziran’dan itibaren faaliyete geçirildigini açikladi.

Açiklamada, trafik levhalarinda belirtilen mesafeler arasinda hiz ihlali tespit edilen araç sahiplerine yönelik 2918 sayili Karayollari Trafik Kanununun 52. Maddesi geregince trafik idari para cezasi karar tutanagi düzenlenmeye baslanacagi bildirildi.

Açiklamada, "Karayollari Trafik Yönetmeliginin hiz sinirlarini gösteren 100. maddesinde belirtilen; devlet yolu olan bölünmüs karayollarinda araç cinsine göre hiz limitlerine uyulmasi, belediye sinirlari içerisinde il ve ilçe trafik Komisyonlari tarafindan araç cinslerine göre alinan hiz limitleri kararina uyulmasi gerekmektedir" denildi.

Yapilan açiklamada, ortalama hiz ihlal tespit sistemi koridorlari su sekilde belirtildi:

"Bitlis Diyarbakir yolu Aricilik - Mus yolu (Üçyol) Üstün Petrol mevki arasi her iki yönde 18894 mt, Mus yolu Üstün Petrol (Üçyol) - Tatvan Zafer Petrol mevki arasi her iki yönde 6788 mt, Tatvan Zafer Petrol - Ahlat girisi Sorgun mevki arasi her iki yönde 7820 mt, Ahlat girisi Sorgun - Van istikameti Küçüksu mevki arasi her iki yönde 14236 mt, Van Tatvan girisi Küçüksu - Tatvan Zafer Petrol mevki arasi her iki yönde 10854 mt, Tatvan Zafer Petrol - Güroymak giris arasi her iki yönde 20812 mt, Güroymak Bitlis çikisi - Mus yolu Üstün Petrol mevki (Üçyol) arasi her iki yönde 20812 mt."
Kaynak: İHA