THK'ya Ait 4 Adet CL-215 Amfibik Yangin Uçagi Yanginla Mücadele Için Göreve Hazir

Türk Hava Kurumu (THK) Kayyum Heyeti Baskani Abdullah Kaya, THK bünyesinde bulunan yangin söndürme uçaklari ile gerçeklestirdigi basin toplantisinda 4 adet CL-215 Amfibik Yangin Uçagi’nin yanginla mücadele için hazir oldugunu söyledi.

THK'ya Ait 4 Adet CL-215 Amfibik Yangin Uçagi Yanginla Mücadele Için Göreve Hazir
THK Kayyum Heyeti Baskani Abdullah Kaya, THK bünyesinde bulunan yangin söndürme uçaklari ile ilgili bilgilendirmelerde bulundugu basin toplantisi gerçeklestirdi. THK Üniversitesinin Türkkusu Yerleskesi’nde gerçeklesen basin açiklamasinda konusan Kaya, THK bünyesinde 9 adet CL-215 Amfibik Yangin Uçagi bulundugunu, bunlardan 4 tanesinin yanginla mücadele için hazir hale getirildigini söyledi.



THK Kayyum Heyeti Baskani Abdullah Kaya, “CL-215 orman yanginlari ile mücadele uçaklarimiz, Tarim ve Orman Bakanligi ile Savunma Sanayii Baskanligi’nin is birligi üzerinden TUSAS kanali ile bize verdikleri destek ve THK Teknik’in de imkanlari ile bugün itibari ile 3 uçagimizin bakimlari tamamen sonuçlandirildi. Dördüncü uçagimizin bakimlari da bitirilme asamasina getirildi” ifadelerini kullandi.

Abdullah Kaya THK bünyesinde 9 adet CL-215 Amfibik Yangin Uçagi bulundugunu, bunlardan 3 adedinin kaza kirimina ugradigi için bakiminin nerdeyse imkansiz oldugunu, geri kalan 6 uçaktan 4 tanesinin ilk etapta bakimlarinin yapildigini ve Temmuz ayinda yangin bölgelerinde konuslandirilacagini söyledi.

Kaya, ikinci etapta ise diger iki uçagin bakimlarinin yapilacagini ve önümüzdeki sene onlarin da hizmete alinacagi bilgisini verdi.

Bu yaz yanginlara müdahale edecek 50 helikopter için imzalar atildi

Uçaklarin bir an önce degistirilmesi veya modernize edilmesi gerektigini söyleyen Abdullah Kaya, yanginla mücadele edecek olan helikopter ihalelerinin de yapildigini söyleyerek, “Savunma Sanayii üzerinden yapilan 3 yillik ihalede 55 helikopter ihalesi yapildi. 35 küçük helikopter 10 gece görüslü ve 5 agir olmak üzere bu sene orman yanginlari ile mücadelede yer aliyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA